Isle de Margarita!

Japp, ni läste rätt! Om cirka två veckor åker jag till Isla de Margarita i Karibien! Det är en ö utanför Venezuela brevid Trinidad/Tobago. Hyfsat skönt!

Längtar som bara den och kan inte förstå att jag ska dit! När jag öppnade julklappen och såg att jag skulle få en resa blev jag chockad. En stund senare började jag gråta.

Det är all-inclusive vilket jag aldrig testat förr. Bara att gå och ta något när man är hungrig. Det är jag och Rami som åker och vi stannar ungefär en vecka!

Har börjat knapra soltabletter nu så min hy klarar av den starka solen. ca 28-30 grader på land och 28 i vattnet.

Kan ni fatta vilken tur jag har?

image190

   
Hit ska jag! Alla bilder från www.fritidsresor.se

Soffa!

Jag har köpt en soffa! Den är så fin! En mörkgrå divan från Mio. Ni som känner mig vet hur viktig denna soffa är. Min första riktiga möbel. Nu behöver jag bara en lägenhet och ett jobb. Det ska väl inte vara så svårt ;)

Ibland är det kul att göra saker i fel ordning.

Herregud!

Det är helt galet vad jag har fått julklappar! Har aldrig i hela mitt liv fått såna presenter!
Vågar inte ens nämna vad det är jag fått! Kan säga att de är från Rami och kostar skjortan!

Får se om jag vågar säga det sen.

Hoppas ni haft en bra jul!

SKIT

Jag är sjuk! Lagomt till jul och allt. 

Tack för den!

=( 

Aj aj aj!

Typiskt! Igår vaknade jag med världens halsont! Det gör så himla ont när jag sväljer och jag är jättekraxig. Känns inte alls någotare. Har ingen energi och vill bara sova. Går och blir sjuk innan jul. Typiskt!

Rami har fått massa julklappar från jobbet (olika chefer, leverantörer osv) Kändes som julafton när vi öppnade allt igår. Han har fått tre flaskor cognac, en flaska Grant's whiskey, en flaska baileys, en flaska julsnaps och en flaska brännvin. Även en liten säck full med choklad och en låda med choklad och en ljuslykta. Han fick även snygga kallingar! Jag vill också ha ett jobb där man blir bortskämd.

 Nu ska jag försöka kurrera mig!


Aj aj aj!

Typiskt! Igår vaknade jag med världens halsont! Det gör så himla ont när jag sväljer och jag är jättekraxig. Känns inte alls någotare. Har ingen energi och vill bara sova. Går och blir sjuk innan jul. Typiskt!

Rami har fått massa julklappar från jobbet (olika chefer, leverantörer osv) Kändes som julafton när vi öppnade allt igår. Han har fått tre flaskor cognac, en flaska Grant's whiskey, en flaska baileys, en flaska julsnaps och en flaska brännvin. Även en liten säck full med choklad och en låda med choklad och en ljuslykta. Han fick även snygga kallingar! Jag vill också ha ett jobb där man blir bortskämd.

 Nu ska jag försöka kurrera mig!


Myyyyyys!

Nu har vi varit på glöggkväll. Gud så mysigt det var! För det första så hade de världens finaste lägenhet. Otroligt lyxig! Sen fick jag en ny kompis. Lilla Ella, ett år och nio månader! Hon var världens charmigaste och vi blev vänner. Hon pratar lite finska och lite svenska. Mest svenska. Hon ville sitta i mitt knä så fick jag läsa sagor för henne.

Vill ha en egen!

En annan kul sak är att jag ska på intervju! Det känns skönt! Var ett tag sedan jag var på intervju nu så det var på tiden! Det är ett informatörsjobb söder om STHLM. Helst vill jag just nu stanna kvar här men man måste ju ha ett jobb! Ska dit i mitten av januari.

image189
http://www.dl.nu/glogg/

Slask och blask!

men jag är glad ändå!

Idag bokade jag och Rami en biljett till mig till ... Finland! Han kom för någon dag sedan och sa att jag måste vara i Finland den 13 januari! Sagt och gjort. På den söndagkvällen kommer jag då till Finland. Har inte en blekaste om vad som kommer att hända sedan. Antar att jag får veta på julafton! Gud så spännande!

Jobbade idag till kl.12.00. Efter det gick jag ner på stan och mötte två vänner och en liten bäbis! Fick mysa lite med den lille! Vill ha egen! M har stor fin mage nu som ser så klämvänlig ut =) Där i finns också ett litet mirakel som jag får hälsa på i april. Längtar!

Jobbar torsdag och fredag nu och sedan är jag ledig helgen. Skönt! Rami är ledig hela helgen så vi får hitta på lite bus. På lördagen är det glöggkväll hos syster med hennes vänner och på söndag är det lilla julafton.

Imorgon är jag och Rami bjudna till hans granne och arbetskompis. Det är en ung finsk familj där hon pratar flytande svenska. Hon skulle få barn i fredags men den ville inte ploppa ut ännu så hon är verkligen på bristningsgränsen. Jag hoppas hon hinner med glöggkvällen innan den är redo att komma ut. Det ska bli jättekul att lära känna hans vänner också och jag hoppas att vi kommer bra överens!

Nej, nu ska jag slå in mer klappar"

Lucia

Då var det lucia igen. Kommer inte märka av det så mycket för jag jobbar hela em och kvällen. Kl.13.00-21.30. Tittade lite ju Nyhetsmorgonen för att få lite känsla varje fall. Ska snart ut och promenera och gå och äta lunch på stan med Rami. Han jobbar natt pass denna vecka. Kl.15-01. Hyfsat drygt att vara ute i kylan så länge. De har dock bra kläder så det går nog bra.

Jag längtar till julafton! Tror det kommer att bli så mysigt. Funderar på att göra en god frukost till mig och Rami, sen gå ut och promenera och sedan sätta lite ljus på några gravar. Sen kan julfirandet börja!

Imorgon jobbar jag 7-12 sedan är det äntligen helg! Då ska jag pyssla lite med julkort och paketinslagningar.

Jag undrar om Panduro öppnat i Birsta ännu. Får kolla upp det

Yes

Min andra vägning gick ganska bra. Jag har ju trots allt syndat ganska mycket i Finland
Bland annat:

*Blåbärspaj hos Ramis mamma

*Glögg hos hans brorsa

*Kinamat framför Pirates of the C

* Buffet på Silja Line med smaskiga efterrätter

* och ett antal kaffe latte.

Hur som helst hade jag trots detta gått ner mer än ett halvt kilo. Även om det inte verkar så mycket känns det ändå jättebra. Då får man en sporre! Jag var duktig och gick ut och promenerade de  två heldagarna jag var hos Rami. 30 minuter ena dagen och 40 den andra.

  


Vad kommer tomten med i år?

Jag tror att Rami har något lurt på gång. Han är skitdålig på att dölja överraskningar! Det hela började med att vi smsade ang. resor och något sms efter så skriver han:

"I can't wait to see the look on your face when you open your present" 

Sen blev det ett jäkla sjå med hans pass som nu skulle förnyas väldigt snabbt och han var och tog passfoton.
Nu frågade han om han kunde ha ledigt några datum i januari. Han sa förut också att han inte visste när han skulle åka hem nästa gång trots att hans nästa lediga vecka är i mitten av januari

Min karl tenderar att vara väldigt generös och jag skulle inte bli förvånad om han har arrangerat någon form av liten resa!

Jag förväntar mig naturligtvis inte en resa och tror egentligen inte riktigt att han verkligen har en. Han är så söt min lilla Rami. En riktig pärla!

image184

Back again!

Då var man tillbaka i Härnta och det känns väl sådär. Har haft det så himla mysigt och ville verkligen inte komma hem. Varje gång i Finland försvinner alla mina tvivel, all min stress och alla dåliga tankar. Jag är bara glad och njuter av dagarna. Rami säger att det är stor skillnad på mig när jag är där.

Vi gjorde inte så himla mycket. Tog det lugnt och hälsade på lite folk. Hans mor blev glad över korgen som jag gjort åt henne.
image178

Shoppade såklart lite också. Massa mysiga pyjamaser. Jag älskar dem! Tycker att det är så skönt att ha något mjukt och mysigt på sig när man ska sova. Tror jag ska ha molnet på mig ikväll
 

Jag gillar verkligen staden där Rami bor. Det är lagomt stort, det är nära till Ryssland och bara en och en halv timme till Helsingfors. Dessutom bor hans mamma där och hans brorsa bor alldeles utanför. 

    

Vi hann dessutom med en gooooog buffet på Silja Line och lite införskaffande av alkohol.
Detta är lite av det som köptes
image185

I am off!

På självaste finska självständighetsdagen åker jag till Finland! Ska bli hur kul som helst och otroligt skönt att komma bort från stan.

Vi ska inte göra så himla mycket, mest ta det lugnt. Eventuellt ska vi ta en tur över till Ryssland och shoppa lite. Rami bor bara 10 mil från gränsen så det går snabbt att ta sig över. Ska bli kul att träffa hans mamma igen, hon är så himla gullig. Hon ska få en av mina fina korgar som en liten julklapp. Jag hoppas hon uppskattar den.

Får dessutom träffa valparna! Gud vad mysigt att hålla i de små bäbisarna!

Det blir flyg nu från MIdlanda till Arlanda och sen Helsingfors där Rami hämtar upp mig. På hemvägen blir det båt och då såklart lite tax-free.

Nej, nu måste jag bege mig av.

Ha en trevlig helg allihopa!


Mjo ... ja ... kanske?

Jag har blivit erbjuden en form av jobb av ägaren av ett internationellt, expanderande företag. Lön, hur länge jag ska jobba och alla andra formaliteter har vi inte diskuterat. Det är mer ett förslag och vi ska båda fundera på om vad vi vill och hur vi ska lägga upp det.

Det vore en verklig utmaning och väldigt spännande!

Får se om det leder någonstans och vad vi kommer fram till. Det är väldigt löst ännu. Men ändå, det är  kul att det finns någon form av intresse av ens kunskaper.

Heading towards a healthier life!

Är det någon mer än jag (mig?) (Madde?) som tycker att låten som finns i Indiskas reklam är grymt bra? Den finns att höra på Indiska.com som intro. Skönt gung!

Jag har nu joinat viktklubb.se! Det känns verkligen som ett steg i rätt riktning. Åt mina första dagsmenyer och det var så otroligt god mat! Jag gillar att prova nya recept och utvecklas i köket.

Till lunch blev det en toast på mörkt bröd, senap, parmaskinka, ruccolasallad, kyckling, tomat och mozarellaost. Hur gott som helst!

Middagen blev underbart god! Kokade torsk i en sås på matlagningsgrädde, Ajvar relish, vitlök och buljong sen la jag i räkor. Till det gjorde jag en jättegod sallad med blandsallad kiwi och mango samt pressad potatis. En riktig fiesta som gick hem hos pärona.

Jag ska gå ner 15 kg och hoppas kunna gå ner ett kilo i veckan även om det är lite hårt. Just nu sitter jag med grym abstinens och sug efter allt som har med julen att göra.

Veckans citat:

En snyftande Jeanette: Varför blir det så här varenda gång?
En stöttande kompis: Är du säker på att du inte är lesbisk?

Klockrent! Så jävla roligt!

RSS 2.0