Vad är meningen med livet?

Jag har sett ett väldigt intressant program. Det sändes i SVT och hette Ambres - en död talar
Det var så otroligt fängslande och man fick många funderingar om livet och döden. Är det så att livet är ett enda långt grässtrå där varje liv representerar ett påträtt smultron? Att efter detta liv går vi in i en ny frekvens? Det tar alltså aldrig slut. Min kropp är inte jag, det är bara ett verktyg som jag lånar i detta liv. 

Regissören Anders Grönros har under ett och ett halvt års tid filmat snickaren Sture Johansson och hur ett annat medvetande påstås ta över Stures kropp. Ambres säger sig vara 3 000 år gammal, komma "från andra sidan" och vilja förmedla en viktig kunskap om människan, livet och döden.

Ni kan se programmet på länken här nedan
http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=978247

Pyssel!

Jag blev totalt överlycklig när jag fick reda på att Panduro ska öppna i Birsta i december i år! Kärlek!! Jag fullkomligt älskar Panduro och har varit i deras butik några gånger. Jag har deras katalog och beställer därifrån. Nu får jag alltså gå in i affären och gå runt och bli inspirerad av allt pyssel! Det känns glatt i hjärtat

Jag älskar att pyssla!

Exempel på vad jag gjort:

* Som jag nämde tidigare har jag gjort två presentkorgar med massa gott i. En ska mormor få och en ska Ramis mamma få.

* I år blir det egentillverkade julkort som jag ska skicka till nära och kära

* Jag har köpt en helt uppsjö med julpapper, guldstickers, kottar, kanelstänger och annat roligt som jag ska slå in klapparna med.

* Jag har gjort egna ljus och egna tvålar.

  
Bilderna från Pandurohobby.se
                            

Jo men visst ...

Efter några dagars tvivel börjar jag komma tillbaka till mitt gamla jag. Känns så skönt! Med kommunikation kan man lösa allt ;)

Idag promenerade jag de fyra kilometrarna till jobbet. Var riktigt skönt! Solen sken och snön glittrade. Idag, för första gången kom en besökare som gjorde mig riktigt illa till mods. Det var en stark känsla av obehag trots att jag inte pratade med honom. Det var så starkt att jag nästan ringde min kollega och bad henne komma ner tills han gått. Saken gjorde det väl inte bättre att han hade snor som hängde ur båda näshålen. Usch!

Jag kom fram till att det var bäst att jag höll mig väl med honom för annars skulle han mörda mig. Han kändes som en man som aldrig haft några vänner och därför utvecklar fascinationer över saker. Han är den som aldrig syntes eller hördes men som på klassträffen spränger alla i luften.

Jag, totalt fördomsfull? Aldrig!

Han är förmodligen helt normal och vettig och kanske bara lite annorluna och det måste man ju få vara.

Idag när jag kom hem bakade jag en pepparkaks cheescake! Jag och Rami ska ha glöggkväll imorgon och därför har jag bakat (alldeles för mycket) kakor. Ska inviga mitt supersnygga kakfat från Indiska då.

image172
http://www.expressen.se/polopoly_fs/
1.246895!defaultImage/2377402103.jpg

Stress!

Jag har sagt det förut och jag säger det igen:

Livet mellan 20 år och 30 år kan vara ett rent helvete! Så mycket beslut som ska fattas, val som ska göras och saker som ändras. Varför kan inte saker vara enkla?

Just nu känns det väldigt jobbigt att vara Jeanette.

image171


Perkele!

Har fått lite press på mig att lära mig mer finska nu. Herregud, varför måste språket vara så svårt? Har fått en hel del e-mail från Ramis brors fru och Ramis mamma. De skriver på finska! Just nu förstår jag typ ingenting så jag får gissa mig till det mesta (vilket är i princip omöjligt) Det känns dock jättekul att Ramis mamma skriver till mig! Då kan hon ju inte ha tyckt helt illa om mig. I och för sig förstår jag ju inte VAD som står i mailet hehehe. Sitter med tre finskaböcker framför mig och försöker staka mig fram till ett svar.

Det verkar som att jag har ganska lätt för språk. Åtminstone inte alltför svårt. Rami har vid flera tillfällen sagt men herregud vad du kommer ihåg mycket. Jag lär mig meningar sen sitter de där.

Mikä tämä on? Se on talo

image170

Jag vill dock börja någon form av finskakurs. Tror inte riktigt på att sitta själv med böcker. Det är ju meningsuppbyggnaden som jag har problem med.

Idag har jag varit på stan. Lunchade med mor min. Köpte julklappar också. En ska jag börja med snart. Jag älskar nämligen att pyssla! Det kan vara allt från att slå in vackra paket till att göra tvålar och ljus. Nu har jag köpt korgar och ska göra snygga presentkorgar. Jag har träull i botten sen fyller jag på med te, choklad, marmelad och annat småkul. Ett bra julklappstips! Lätt att göra och billigare än att köpa

image169
http://www.parmadeli.com/Pics/Presen1.jpg

Tack Skyways!

Vad glad jag blev när jag läste tidningen i morse! Skyways kommer att börja med flygturer mellan Sundsvall och Helsingfors från den 14 januari! Det är väldigt goda nyheter för min pojkvän som då slipper åka ner till Stockholm och flyga därifrån. Dessutom är det väldigt smidigt om jag vill åka över och hälsa på de gånger han är hemma.

1700:- tur och retur. Det är inte jättebilligt men det fungerar. Man slipper ju kosta på sig en resa ner till STHLM och då sparar man pengar.

Om ca en halvtimme kommer R hit och då ska vi gå på ljusterapi. Jag hoppas verkligen det fungerar. Vill känna mig lite piggare. Speciellt nu fram till jul. Till helgen jobbar jag men på söndag ska vi åka och köpa julgrejor så vi kan börja pynta. Ska har glöggfest nästa vecka och då vill vi ha fått upp allt julmys. Vädret är för övrigt inte speciellt julmysigt! Finns inge värre än slask!

image168
http://www.cityairline.com/files/bilder/destinationer/ca_bild_helsingfors01.jpg

Dogs dogs dogs ...

Idag har varit en bra dag. Har hunnit med att söka lite jobb vilket är bra. Var och hälsade på mormor en sväng och hennes väninna som var på besök. Tog mig äntligen i kragen och promenerade ner till pilates. Det blev ett väldigt långt sommaruppehåll! Jag älskar verkligen pilates. Det passar mig väldigt bra och jag mår som allra bäst när jag kör det regelbundet.

Jag satt och kollade på bilder på nakenhundar jag vill ha. Det finns bara ett knappt tjugotal hundar av rasen i Sverige och den är inte godkänd. Det spelar dock inte mig någon roll eftersom jag inte vill ha en utställningshund. Sa till R att jag ville ha en av hans brors valpar i julklapp =) Det var dock inte seriöst. Kan inte skaffa en nu med tanke på hur min livssituation ser ut men i framtiden kanske? ...

Jag kanske skulle kunna bli fodervärd åt en av R´s brorsas valpar? Jag skulle kunna lära den svenska ;)

Får dock nöja mig med den goda nyheten att min syster har blivit med hund! Hur kul som helst! Ebba kommer hem den 8 december. Hon är en korsning Samojed/Labrador/Border Collie. Ser fram emot att träffa yrvädret!

image163

image164

image165

image166

image167
Alla bilder från http://www.kolumbus.fi/sari_uusitalo/english/gallery/index.html

Fatty fatty bom bom

Ok. Många säger att man går upp i vikt när man träffar en ny partner. Gud, det kan inte vara mer rätt! Sen jag träffade R har jag skjutit upp i vikt utav bara den. Fick djup ångest när jag klev på vågen i kväll! Dessutom hatar jag när jag blir pluffsig i ansiktet som jag blivit nu. Det var år sedan jag vägde så mycket som jag gör nu.

De som känner mig vet vilka problem jag har med vikten och att jag alltid, mer eller mindre, varit överviktig. Det känns som en ständig kamp, en sjukdom, ett krig.


image161
Kind of feeling like this ... http://www.fabelsarepta.no/a-litos-fet-600.jpg

Nu måste jag ta mig i kragen! R och jag har format en pakt. Bort med godis och skräpmat! Nu blir det fruktsallad och dippade grönsaker i soffan.

Jag ska föresten testa ljusterapi på torsdag. Det ser jag verkligen fram emot. Det är otroligt billigt. 30 minuter för 35 kronor. De 30 minutrarna ska uppfylla hela ens dagsbehov av ljus. Får se om jag blir piggare och gladare framöver. 

image162

http://svt.se/content/1/c6/32/98/23/ljuscafe_iglo2.jpg

För övrigt vill jag gratulera mig själv till mitt mest seriösa förhållande hittills. R är tvärtemot allt jag vanligtvis faller för och vi har våra ups-and-downs men vi är starkare än någonsin och jag vill att det ska förbli så. Vardagens tristess har letat sig in i vårt förhållande men det känns inte helt fel.

Finland!

Jag är verkligen ingen bra bloggare. Jag har höga krav på andras bloggar och blir irriterad om de inte uppdaterar. Själv uppdaterar jag väldigt sällan. Det går i vågor. Ibland tycker jag att det är jätteroligt andra gånger känner jag inte för att skriva på flera veckor.

Vad har då hänt sedan sist? En hel del grejor kan jag lova. Lite olika utflyckter med pojkvän och vänner. Hälsat på släktingar osv.

I går kom jag hem från Finland. Var där över en långhelg för att hälsa på pojkvännens släkt och hemstad. Jag har aldrig varit i landet förut och det var en upplevelse. Tror de flesta svenskar varit i Finland (Go viking Line) men inte jag innan denna gång. Pojkvännen är finsk och talar inte mycket svenska. Resan var verkligen mysig och vi hann lite olika saker:

*Träffa kompis, moster, bror och mor. Väldigt sympatiska människor! Dock svårt att kommunicera då min finska nästan är obefintlig och deknappt  pratar någon svenska och dålig engelska.

* Bekantat mig med världens sötaste nakenhundar! Bror hade fem stycken, jag fick träffa fyra. De var hur coola som helst! Han hade en amerikansk hårlös terrier och peruanska nakenhundar. Min favorit var Ida - den amerikanska terriern. Prickig liten sak med stora bruna ögon. Hon var hur cool som helst och dessutom gravid. Hon såg ut som spider pig från Simpsons. Jag vill verkligen ha en sån hund! Får testa i framtiden om jag tål dem. Hon var så mjuk att ta på. Som en varm persika.

* Gå på julmarknad.  

* Gå på puben i finsk stil. Jag säger bara - Perkele! Gud vad trångt och jobbigt det var. Massa fulla finnar på en liten yta! Kunde knappt röra sig och ta sig från en sida av rummet till en annan kändes som ett stort projekt. Vi kände oss för gamla för sånt och gick hem och sov.

* Äta ute på massa goda restauranger. Min favorit var Amarillo där de hade mycket god mexikansk mat.

* Se lite av Helsingfors

* Åka Finlandsfärja

Det var jättekul att se min pojkväns hemtrakter och träffa hans släktningar. Nu hoppas jag att det blir en till resa dit i framtiden. Jag håller dessutom på att lära mig det finska språket så nästa resa kanske jag kan kommunicera lite bättre ...

image159

image160
Bilderna från http://www.ahtkennels.com

Ida var mest lik denna lilla sötsak. Prickig! Är de inte hur söta som helst?!

RSS 2.0