Alkohol på tallinfärjan

Har ju inte visat mina inköp i sommar ...

Köpte god alkohol för att blanda goda drinkar. Dock har jag inte druckit så mycket av  någon ännu. Jag dricker ju inte så himla mycket sprit. Speciellt inte nu när jag varit på en diet.

Hur som hälst, här är godsakerna


Koskenkorva måste jag ju testa nu när jag har en finsk pojkvän =)

Löning=shopping

That's right folks!

Drog en sväng in till Umeå idag för att spendera lite hårt intjänade slantar =)

Köpte ett par skitsnygga svarta stövlar! Me like! Fick med mig en fin basker hem också. Till helgen ska jag hem och då blir det Birsta eller sundsvall med mor så då ska jag köpa lite kläder. Allt i garderoben känns stort nu. Inga av jeansen passar längre så jag köpte ett par jeans idag också. De var på rea vilket är perfekt.

Jag väger nu 67 kilo och det kan jag inte fatta som varit överviktig hela mitt liv. Jag ser mig fortfarande som överviktig (hjärnan har svårt att hänga med) och kommer på mig ibland med att tänka mig som storlek större. Jeansen jag köpte var storlek 38 och det är bara så knasigt! Dock helt underbart! Jag mår så mycket bättre nu när jag är hälsosam och inte behöver bära omkring på 16 kilo extra.

Mamma och jag ska åka Ådalen III också i helgen. Jag älskar att göra det, det är så mysigt! Dessutom har de supergod buffe! Det kommer att bli en kanonhelg. Nästa vecka kommer Rami hit upp och då får vi rå om varandra i hela fyra dagar.
 
Baskern jag köpte ¨på Åhlens påminde om en jag köpte förra året men denna såg lite mer glamourös ut. När jag kom hem insåg jag att den var exakt likadan. Only me my friends, only me ...





Orkar inte vända bilderna ... sorry folks

Aj aj aj!

Idag gick jag till gymmet för första gången här i Holmsund. Jag har bara tränat gruppträning (spinniing, afropowerdance, body pump) och simmat där tidigare.

Jag "sprang" på cross trainern i 30 min. Gud vad skönt det var! I am in love! Jag tänker börja köra det några gånger i veckan nu och sedan basta efter. Perfekt efter jobbet när jag bara jobbar 75% och har mkt dötid.

Nu har jag dock jävligt ont i ryggen! Det känns att jag behöver det. Jag sittr framför datorn hela dagarna på jobbet och det är inte bra. Behöver bygga upp lite muskler i ryggen-


Vi vill väl alla ha lite uppskattning?

Idag gjorde jag något oväntat bara sådär. Jag satt och lyssnade på en vacker låt och så började jag skriva ett mail till min mormor. "Ett kärleksbrev" Jag grät som bara den och skrev hur mycket hon betydde för mig.

Vi människor är för dåliga på att tala om sånt för varandra. Livet är kort och jag vill inte ångra sånt jag inte sagt.

Jag sitter nu och kollar  på "Du är vad du äter"

Domica är verkligen en skön kvinna. Så härligt sarkastisk och ärlig!

Bilder från mysfrukost








Härliga söndag!

Jag har sovit otroligt dåligt inatt, Ja, de senaste tre nätterna faktiskt. Vet inte vad det beror på.

Hur som helst vaknade jag till en solig och varm morgon idag. Jag invigde också R och min nya tradtion. Varje söndag ska vi ha ordentlig "hotellfrukost". Det har vi haft ett tag men n har jag lagt till en detalj: nybakat bröd.

Just nu står en grov limpa inne i ugnen och mår gott. Den är så snabb och göra så det är inget jobb!
Har plockat fraqm färska egenplockade bär och ska snart koka gröt. Mums!

R och jag plockade föresten fyra liter blåbär igår. Vi var helt slut efteråt. Han tar med sig bären hem så mormor och morfar får två liter och mamma och pappa två.

Må gott nu!

Drog till skogs

Det har varit en kanonbra dag idag. Efter jobbet åkte jag och en kollega och plockade bär. Hon plockade hallon och jag blåbär. Jag blev överlycklig när jag hittade så mycket! Nästan två liter dick jag med mig hem. Nu har jag bär så jag klarar mig ett halvår fram. Jag hoppas att det blir bra väder till helgen för då ska jag och Rami plocka mer. Vi tar med picknickväskan och har det mysigt.

Han kommer i morgon.  Gud så skönt! Det har varit så tomt i sängen utan honom. I natt ropade jag på honom flera ggr (vaknade och hade väl drömt något) Flera ggr vände jag mig om för att se om han låg brevid och några gånger kände jag med handen för att se om han låg brevid. Det gjorde han inte =(

I morgon  får jag dock njuta av hans värme brevid mig.

Han är bäst! Jag gillar till och med hans negativa sidor. Får se hur länge det varar ;)





Yummy bread


Det doftar gott i mitt kök ...

Grovlimpan är inne i ugnen nu. Jag ha  verkligen hittat en ny passion! Baka nyttiga limpor! Jag var och köpte massa roliga saker som man aldrig köpt förr. Linfrön, rågkross, rågmjöl osv. Man vet ju precis vad som brödet innehåller när man bakar dem själv och det blir nyttigast.

Här näst ska jag ställa in en aprikos- och nötlimpa med massa andra nyttigheter. Har dessutom köpt ost. Jag som aldrig köper ost och knappt äter det. Jag hittade en så otroligt god ost! Helt otroligt! Mums! Sen blir det varmt, nyttigt bröd med smör, ost och te.

Yummy!

Regn, regn, regn ...

Det är grått, trist och surt ute. När jag vaknade i morse ville jag bara somna om!

Idag ska jag träffa "min tant". Regnet kom enligt traditionen. Jag är volontär åt en gammal dam och varje onsdag ska vi promenera. Det är så konstigt för varje gång vi ska ses regnar det. Av kanske 8 gånger vi har setts har det regnat 6. Vi får gå fram och tillbaka i korridoren istället. Oh well.

Ikväll ska jag baka grovt bröd. Hittade bra recept på en grov limpa och en med nötter och aprikoser i.
Mysigt! Jag älskar att baka och kvällen känns perfekt för att mysa i soffan med färskt, varmt bröd och en kopp te.

Jag hade egentligen tänkt att plocka bär ikväll men det är för blött för det. Cyklade och spanade på bra bärställen igår och hittade några. Behöver framför allt blåbär men gärna också lite hallon. Jag plockade drygt tre liter hallon i Härnösand som kommer med Rami på fredag. De blir perfekt på gröten i höst/vinter. Känner dock att jag behöver blåbärisar också så jag kan göra goda smoothisar. Att betalar massa pengar för frysta är onödigt när man kan plocka själv.

So long!



Här myser jag ikväll


Sauna

Något jag verkligen har fått mersmak av under sommaren är en äkta finsk bastu. Det var länge sedan jag gjorde något så härligt som att basta i en vedeldad bastu. Testade det för första gången i sommar. Vilken skilnad! Innan trodde jag att de som sa att det var en enorm skillnad överdrivde. Det kunde väl inte vara sån stor skillnad, bastu som bastu. Åh vad fel jag hade.

Varje kväll bastade jag och Rami när vi var i hans mammas sommarstuga. Jag längtade till det hela dagen och det var liksom en härlig procedur att få den redo. Efter varje bastu (flera ggr) hoppade vi ner i sjön och svalkade oss.

Behöver jag säga att jag aldrig har sovit så gott som då? Jag som alltid brukar vakna vid ca 8-9 sov till 10:30-11. Det är extremt ovanligt!





www.mondex-uk.com

Confession time

Det känns inte bra att vara tillbaka på jobbet efter semestern. Inte bra att vara tillbaka här hemma alls. Anledning?
Jag har inget här förutom jobb. Vänner, familj och pojkvän bor 22 mil bort. Känns väl sådär ...

Jag avgudar min lägenhet och trivs kanon i den men inte så mycket mer. Arbetskompisarna är så klart jättetrevliga och så men efter jobbet känns det rätt ensamt. Speciellt eftersom att jag bott med pojkvännen en månad nu och varit uppe i massa folk. Tur att han kommer på fred annars skulle jag ha fallit i bitar.

Distansförhållande är inte lätt. att flytta långt och inte känna någon är inte lätt. Eftersom jag dessutom vet att det är ett vikariat som tar slut inom ett halvår har det inte heller känts som någon idé att bygga upp massor.

Oj, vad dramatisk jag blev nu helt plötsligt, det hade jag inte täkt.

Oh well. It could have been a lot worse! Ser fram emot att få boken "En härlig bok" av coach Mia med posten. Tror jag kan ha nytta av den i dessa tider.


några bilder från sommaren



    
Bröllop i Finland



  

 



Vandring och mys i sommarstugan i Finland


STOR marknad i Kotka





Åbo



Tallin

RSS 2.0