Helg

Jag vaknade och ville verkligen bara sova vidare i morse men det gick icke. Ska nämligen på Body pump snart. Måste tvinga mig dit! Ikväll kommer Rami och vi ska bara ta det lugnt och mysa i soffan.

Har känt mig jättetrött i kroppen de senaste tre dagarna. Vet inte vad det är. Förkylning på g kanke?

Tur jag ska på semester snart då ;)

Om fyra veckor åker jag och Rami till Disneyworld, Orlando! Ska bli så himla roligt! Vi får vara barn i två veckor och bara leka av oss. Jag har dessutom hittat Florida Mall i närheten med 270 affärer! Dessutom finns en outlet i trakterna. Jag och Rami ska shoppa nu när dollarn är så låg!


image243
http://z.about.com/

Påsk

Nu är jag tillbaka efter ett långt uppehåll.

Är tillbaka i Holmsund efter en långhelg i Ylläs i finländska lappland. Gud vilket ställe! Har haft det fantastiskt bra! Stugan vi hyrde var bara för mysig. En timmerstuga med bastu och öppen spis. Vi grillade korv där några gånger. Vädret var riktigt bra! Strålande sol och kallt. Precis som man vill ha det. Det var som att kliva in i en saga.

Vad gjorde vi då?

Körde skoter

Åkte rensläde

Åkte hundspann

Åt god mat

Bastade

Badade

Åkte snowboard

Promenerade

När jag och Rami hyrde skoter själva (jag körde) kom vi till ett vägskäl. På en skylt stod det 14 km till vårt ställe. På den andra stod det 20 km. Killen på uthyrningsstället sa att det fanns en svår route med branta backar.

Vi valde den korta, dvs 14 km.

Började ana oråd när vi nådde slalombacken. Man kunde dock inte se skoterleden långt framåt utan en bit i taget. När vi insåg exakt hur brant vi skulle var det för sent. Vi skulle åka rätt upp på toppen av fjället! Det var fan nästan rätt upp!! Jag körde! Jag hade testat köra skoter dagen innan så jag var ingen van förare direkt. Jag tänkte bara: Nu kan jag absolut inte stanna för då åker vi bakåt. Kör!! Hörde Rami bakom mig:

- Don't slow down!

Uppe på toppen var vi tvungen (jag) att stanna och dricka en kopp choklad och då insåg jag precis vad jag gjort. Då slog också tanken mig att det som går upp måste komma ner. Jag sa till Rami att jag vägrade köra en millimeter till. Han tog nerfarten och tur var väl det. Fick nästan panik! Det var sjukt brant och otroligt nära kanten! Trodde seriöst att vi skulle köra av fjället och ramla ner. Jag höll ett krampaktigt tag om skoterhandtagen och kämpade med gråten i halsen.

Men ... Ner kom vi och glad är jag för det. Den första bilden, upp dit körde jag!

image225

     

    

     

image241

På nedersta raden ser ni bron mellan länderna. Helt galet. Man kör över en bro och helt plötsligt är man i Finland. Bara några hundra meter emellan länderna som skiljs åt av vatten. När vi åkte hem från Ylläs fick vi ett perfekt avslut. En ren promenerade över vägen och stannade och sa hejdå åt oss. 

Tack Ylläs för en underbar tid. Vi ses igen!
 

RSS 2.0