Ni glömmer väl inte?

Desperate housewives ikväll! Jag säger bara en sak: ÄNTLIGEN!

Tisdagar kl.21-22: That is our time ladies ;)


Jag är kääär!

Jag har haft världens mysigaste helg med pojkvännen (blivande sambon;) ) Vi har inte gjort någonting alls faktiskt. Vi kände oss båda krassliga så vi avbokade wasaresan. Vi har bara strosat på stan och sånt men ändå var det såååå mysigt.

Har haft en sån helg att jag kan bara kolla på honom och se hur vacker han är, vill ta i honom hela tiden och njuter av allt han säger. Har känt mig riktigt jävla förälskad helt enkelt.

Ser så mycket fram emot att flytta ihop med honom (trots det lilla utrymmet) och hoppas att det går smidigt.
Jag har fått veta mer om mitt nya jobb nu och pratat med lite folk och det verkar otroligt spännande. Det kommer att bli fullt upp. Mycket resor och mycket att göra men det känns otroligt kul! Tror jag kommer att lära mig massor av detta jobb!


Världens bästa

Oj!

Jag har ju tre månaders uppsägningstid på denna lägenhet. Jag vill (naturligtvis) helst slippa betala de två sista månaderna när jag flyttat ut. Därför knäppte jag massa bilder på lägenheten och skrev en bra text och la ut den på Blocket. Min hyresvärd sa att det var en otroligt lugn period just nu och att det nog inte skulle vara så stort tryck.

Tji fick han. Sent igår kväll lades den ut och det har nu ringt fem eller sex st personer som är intresserade och två har varit och tittat på den.

Jag körde det berömda trycket ljus och bullar. Tände ljus i hela lägenheten och satte fram bullar och kokade kaffe. Allt för att förhöja intrycket. Dock avgudar jag min lägehet. Det är min pärla! En bättre första lägenhet kan man inte tänka sig.

66 m2, 3 rum, stort vardagsrum och stoooor toa.

Känns jättesvårt att lämna den. Att dessutom flytta in i en etta gör ju inte saken bättre. Tur det bara är för ett tag.
Min hyresvärd kan vara lite kinkig. När jag står där med ett par och pratar säger han:

- Vi vill ju inte ta in vad som helst. Helst vill vi ha någon som henne (och nickar mot mig)

Ganska lustigt med tanke på att jag plingade på hos dem för några helger sedan och bad han komma och öppna min dörr för att R sov och inte hörde varken telefon, dörrklocka, bank eller rop. Detta var kl 3 på natten. Trots det! Ha ha


Detta är bara en del, en stor del syns inte på kortet åt -----)


En del av köket


Halva vardagsrummet


andra halvan


Where the magic happens


Hallen

Ibland händer allt på en gång ...

Som jag nämnde tidigare har jag fått ett jobb. Jag hade också sökt ett annat jobb. Efter att jag hade tackat ja till detta jobb (jobb 1) fick jag ett mail från det andra jobbet (jobb 2). Av 12 personer som de intervjuat hade jag kommit bland de tre bästa. Roligt tyckte jag, en bekräftelse på att man är attraktiv på arbetsmarknaden.

Jag skickade ett mail till dem och sa att tack för att ni valt vidare mig men nu har jag tackat ja till ett annat jobb och är inte längre intresserad. Hon svarade lycka till osv (hon som skötte rekryteringen)

Idag ringde det på min mobil. Det var informationschefen på jobb 2. Hon sa att hon tyckte att det var trist att jag fått ett annat jobb och frågade om jag var 100% säker på arr jag skulle tacka ja till det.

Jo, svarade jag. Det jobbet (nr 1 som jag tackat ja till) kändes rätt för mig.

- Du ska veta Jeanette, du var nr 1 av de 3. Det är dig vi vill ha.

Hon tyckte att jag verkade perfekt för tjänsten och ville ha mig i organisationen. Sen sa hon:

- Om de inte är snäll med dig på jobb nr 1, om du inte trivs där osv hör av dig till mig. Jag är allvarlig, när du är klar med jobbet ring då mig. Vi har massa som ska pensioneras och vi ska omorganisera och vi behöver någon som dig.

Efter jag la på var jag helt förvirrad. Tänk att denna kvinna, så erfaren och duktig ville ha lilla mig. Att hon t.o.m ringde upp och försökte övertyga mig om att jobba för dem. Det kändes jättebra och lite extra speciellt i hjärtat. Jag blev lite längre idag.

Dock vet jag att jag har fattat rätt beslut ang. jobb nr 1 och jag ångrar mig inte. Det känns roligt att veta att när det jobbet tar slut så kanske det fortfarande finns en chans att få jobb genom att lyfta på luren.

Wake up light.

Nu ska ni få ett riktigt bra tips! Jag har länge spanat in philips wake up light. Det är en alarmklocka/lampa som fungerar som en soluppgång. En halvtimme innan man satt alarmet börjar lampan lysa svagt sen höjs det automatiskt fram till alarmtiden då det är fullt ljus i rummet.

Denna lampa flyttade in hos mig igår. Jag tänkte testa om se om det fungerar. Gud vilken bra idé det var! I morse vaknade jag av fågelkvitter (alarmsignalen) och det lät så verkligt. Kunde inte vara säker på om det var riktiga fåglar eller alarmet. Lampan lyste för fullt och jag kände mig jättepigg! Eftersom jag har jättemörkt i mitt rum var det perfekt att kunna ha en lampa som väcker en. Jag trodde att jag skulle vakna 30 min (när det började lysa) men jag vaknade inte förrän hela lampan stod på och fåglarna kvittrade!

Perfekt start på dagen! Dessa kostar mellan 900kr-1300 kr lite beroende på var du köper den och om du vill ha med eller utan radio. Claes Ohlson hade bäst pris enligt mig.

Kan tyckas som mycket pengar men jag känner redan nu att det är väl investerade pengar.

Jag har fått jobb!

Kära vänner. Jag är glad att meddela att jag har fått nytt jobb! Har fått jobb i staden där jag kommer i från och staden där min kärlek bor. Jag har nu sagt upp mig och kommer att flytta om tre veckor. Spännande

På jobbet är de supersnälla! De är glada för min skull men de säger att de är ledsna för de hade gärna velat ha mig kvar. De säger att jag är en frisk fläkt som kommit och livat upp stämningen och att jag är så omtyckt av alla. Det känns SÅ roligt att få höra det! Jag växer, mitt självförtroende växer!

Nu får jag testa på att bli sambo =) Dock blir det inte lika häftigt som jag trodde det skulle bli. Vi kommer först bo i Rs etta med sovalkov *yey* Den är väl typ 40 kvadrat. Jag hoppas vi inte slår ihjäl varandra. Hans företag betalar den men kommer inte betala om han vill byta till större så i början, innan vi bestämt var vi vill bo osv, kommer vi bo i hans.

Det är en jättefräsch och cool lägenhet - för en person.

Fram till jul, innan vi fått mer besked kommer vi bo där. Oh well, huvudsaken att vi får bo ihop. Klarar vi att bo i en liten kartong så borde det vara  ett gott tecken ;) Jag som dock har en trea nu (själv) kommer att få magasinera mina grejor hos mamma och pappa.

Nu tack!

*Argh* Vad håller de på med egentligen? Ge mig ett besked nu!

Sitter här med en tung sörja i huvudet. Ogillar det läget när man är sådär mellansjuk. Man är för pigg för att vara hemma men känner sig för krasslig för att tackla alla arbetsuppgiifter. Då går man mest och väntar på att

a) det bryter ut ordentlige
b) Man blir frisk

Ute ser det fint ut, solen verkar liggar och ruva bakom molnen. Jag tror att det kommer att bli en bra dag i dag.


Kom till mig nu!

Lägenheten


















Kraxxx

Usch, jag känner mig superkrasslig! Det började i lördags då jag var helt slut hela dagen och bara ville sova. I går kom det lite halsont på köpet och idag känner jag mig allmänt slut.

Ska inte åka till finksan ikväll. Nej, ska plugga hemifrån under en filt. Det är dock inte bra att missa en lektion för man missar så mycket men jag känner verkligen inte att jag orkar.

På Ons kommer min älskling. Så skönt!  Då får jag rå om honom enda till på mån. Det blir som sagt en minisemester i Vasa. Det ser jag grymt mycket fram emot!


Mitt mumintroll och bilen

Sa du Vasa sa du?

Till helgen firar jag och bubby ett år som par =) Det har varit ett år av berg-och dalbana men vi blir starkare och starkare ju längre tiden går. Vi hade umgåtts två månader innan vi bestämde att vi skulle bli ett par. Det var på Amsterdam flygplats när vi var på väg till Thailand ha ha.

Vi kände båda att vi ville göra något speciellt på vår ettårsdag. R undrade om jag kunde ta ledigt så vi kunde åka någonstans (typ Rom eller Paris) dock kan jag inte göra det just nu. Ska vara ledig i höst och jul så jag kan inte ta ut några mer dagar just nu.

Vi kom fram till en bra kompromiss. Vi ska åka till Vasa med båten och bo på hotell i två nätter. Vi ska på på Tropiclandia hotel. Både R och jag är vattendjur så det passar perfekt. Det är ett stort vattenland med massa skoj och det finns bastuavdelning osv. En dag ska vi garanterat spendera där och sen blir det mys och shopping i Vasa.

Spännande! Jag har inte varit i Vasa förut. Någon som varit där?

Vafan! Nu läste jag precis på deras hemsida att de har stängt för renovation! Typisk!

Update:
Jag är dagvill! De har inte alls stängt då. Jag har verkligen ingen koll på datum just nu!

Duktig kicka!

Nu är jag glad och lättad igen. Varför? Jo, jag har storstädat lägenheten! Jag har bytt sängkläder, diskat, städat och tvättat tre maskiner kläder. Det känns så skönt efteråt! Ungefär som att man städar bort sitt dåliga humör.

I morgon kommer mammi hit och vi ska ha en tjejghelg. Dock kommer jag inte att vara med en henne på kvällen i morgon. Vi ska nämligen ha fest på jobbet =) Nästan 50 personer blir vi och det kommer bli en massa bus (det vet jag för att jag varit med och gjort det) Vi kommer också att klä upp oss massor och ha det mysigt.

Innan ska jag hem till en kollega och dricka drinkar. Mums!

Nu sitter jag och njuter i soffan och ska tända lite ljus.  Det är en mysig sak med mörkret, jag får tända ljuuuus


Just nu är jag så sjukt sugen på godis att jag dör. Har kämpat mot suget
flera timmar! Får ju inte äta ...

Bitter

Jag känner inte igen mig själv. Tycker att jag har varit så negativ de senaste två veckorna. Jag trpr att det är finskakursen på kvällarna som ställer till det lite. Två långkvällar i veckan efter jobbet känns lite jobbigt. Det känns som att allt annat får lida (träningen, städningen etc) för att jag är för trött.

Idag tog jag dock mitt förnuft till fånga. Efter jobbet gick jag till min volontärdam (jag är volontär åt en gammal kvinna sokm jag går ut och promenerar med en gång i veckan) sen drog jag till Storsjöhallen.

Jag simmade 30 min och sen satt jag i bubbelpoolen och relaxade (ja, de har en sån där) och efter det svettades jag i bastun. Det var skönt och precis vad jag behövde. Brist på träning tror jag kan göra mig lite grinig.

Behöver en kram från R


Hösten

I söndags var jag som sagt ute och promenerade kl 7.30 (galet. jag vet) Det var så mysigt och lugnt. Se själva:


Staden sover




Hösten är här!





Lovely! Fina små hus




Vår otroligt vackra domkyrka


Höga kusten i mitt hjärta!


Söder och norr

Nu sitter jag´här tidigt på måndagmorgon.  Har varit vaken sedan kl.6.00. Ska snart åka till Sundsvall och vid 13.00 åker jag till Umeå härifrån. Det kommer att bli en låång dag. Väl hemma kl 17.00 är det bara att slänga in grejorna för att sedan åka till finskakursen. Kommer hem 21.30.

Oh well, such is life

Nu ska jag packa in grejorna och dra söderöver. Wish me luck ;)

Vad är det för fel på mig?

Varje helg vaknar jag på tok för tidigt! I går, lördag, vaknade jag vid 8. Då klev jag upp och gick ut och gick en halvtimme. Det doftade ljuvligt! Det doftade höst. Me like a lot!

I morse var det ännu värre. Jag slog upp mina blågrågröna strax innan kl. 7! Herregud! En söndag. Att somna om är ingen idé. Det fungerar liksom inte. Kl. 7.30 var lilla jag ute och promenerade med halsduken och mössan på. Jag var ute i ungefär 50 minuter. Riktigt skönt! Det fungerar inte att jag lägger mig i soffan. Nej, det blir ingen bra start. En tidig promenad verkar vara min grej.

Jag känner mig som en gammal tant. Min fina ligger hemma och sover och jag tog bilen till föräldrarna (en jobbar, en sover) och duschade här. R får sova i lugn och ro hemma så åker jag och väcker honom vid 10.30. ¨Då har jag varit tilräckligt snäll =)

I går var vi hos Rs grannar. De har två små finska barn. Jättesöta! En är bara åtta månader. Han är så charmig att man bara kan dö. Han skrattar och "pratar" hela tiden. Den äldre flickan är lite mer blyg. Först kollar hon på en och vågar inte vara nära. Sen rätt vad det är så kommer hon och tar mig hand och drar mig från matbordet. Då ska vi läsa på golvet.

Då tar vi en pekbok sen säger hon "mikä se on?"  (vad är det) Då svarar jag på svenska "gris" "banan" osv. Det är otroligt häftigt att se hur hon växlar språk hela tiden. Hon pratar både svenska och finska. Sen när vi läst färdigt och jag säger "Slut" (och tänker gå och sätta mig vid bordet) tar hon min hand och säger "Lisää" (mer) och då är det dags att gå in på hennes rum och hämta fler böcker. He he! Så lätt kom jag inte undan. Hon är så söt!

Avslutar med några bilder från några resor jag gjorde för några år sedan. Jag planerar ständigt nya resor i huvudet. I höst vill jag åka med R till Paris eller Rom. Får se om det blir av.


Skotland  - jag reste själv- verkligen att rekomemdera


Fint slott i Skottland


Irland - samma resa som Skottland  2006




Har bott i London i två år


En minnesvärd tid i mitt liv - förmodligen den bästa!


Venezuela - Karibien i år. När man har sett det vackraste höjs standarden
rejält. Både på gott och ont



Thailand - för ett år sedan bjöd på det bästa boendet!



Inte ofta man har en jacuzzi inne! Lägenheten var både inne och ute
på samma gång. Helt otroligt!

Senaste resan var till Orlando, USA och gick av stapeln i april. Det var så himla häftigt. Dock har jag inte bilderna på denna dator utan hemma i Umeå.

Vilken är din favoritresa? Vill ha lite kommentarer av er som läser nu!


My precious

Ibland kan jag verkligen inte förstå hur jag kan ha lyckats fånga (OK, det var faktiskt han som fångade mig, jag var lite svår i början) en sån fin kille.


Jag har aldrig träffat någon som R och han är verkligen speciell. Han är så otroligt omtänksam! Behandlar mig som en prinsessa. Han är genomsnäll utan att för den skull vara en push over. R och jag har så sjukt bra kommunikation. Vi kan prata om allt verkligen. Om hur vi känner, vad vi vill, vad som besvärar oss. Det ,om något, måste vara en bra grund att stå på. När han tittar på mig med sin speciella blick smälter jag. 
 
Sedan jag träffade R har jag lärt mig mycket om mig själv. Jag har lärt mig att inte fly. Jag har lärt mig att allt inte är perfekt och det inte gör något. Jag har lärt mig vad en fantastisk man är för något. I morse vaknade jag av ett sms. Det var en bild innifrån tunneln han är chef för. Där hade han, med vit färg, skrivit en väldigt fin sak till mig med stor, fet text. Det är min man det.

Han står alltid vid min sida, i vått och torrt. Han ställer alltid upp och han klagar inte.

Jag vill och hoppas att han och jag har många fina (och ibland jobbiga) dagar framför oss.

Igår kröp han ner brevid mig efter jobbet (jag halvsovandes) Han killade mig på ryggen (my thing) strök mina armar och snusade på mitt hår. Jag kände hans underbara doft, hans varma, mjuka kropp. Jag var i himlen. Jag var trygg. Det, mina vänner, var och är kärlek.

Tröttis

Nu sitter jag här och försöker hålla mig vaken. Klockan är bara 22:50 men jag hade gärna somnat för 50 min sedan. Är så galet trött efter en stressig vecka. Är hemma i H-sand nu hos päronen. R slutar jobba kl. 23 och kommer direkt och hämtar mig.

Ni vet känslan när man verkligen kämpar emot ögonlocken som vill falla tungt? Så känner jag nu.

Det kommer att bli en bra helg för det känner jag på mig. I morgon ska vi kanske grilla och sedan hälsa på R's finska grannar och deras ybersöta små barn. Vi träffade lillkillen på nyår när han var några dagar gammal och sedan såg jag honom i våras. Ser fram emot att se hur han vuxit!

Jag och en kollega funderade på om vi ska dra ihop en kräftfest om några helger. Vi fann varandra förra helgen när vi var på samma fest. Jag är så glad att jag lärt känna söta vänner uppe i norr. Det ska bli kalaskul med en stor parmiddag. Nu hoppas jag att alla kan den helgen och att det blir av.

Snälla R, kom och hämta mig nu

Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz 

Happy!!!

Det har varit en hård vecka! Jag har sprungit mellan olika möten, jobbat över, varit på "tjänsteresa" och pluggat på universitetet två kvällar.

Nu är jag helt slut och är så lycklig över att det i princip är helg. Det firar jag med att göra en goooood sallad. Min favvo!


I den har jag:

Avocado
Ruccola
Skinka - typ parma eller liknande
Mango
Fetaost
fullkornspasta
oliver
gurka och tomat
och en stor klick pesto!

Kombinationen är utsökt!

Nu ska jag vila i soffan för första gången denna vecka. Imorgon åker jag hem till H-sand. Myspys

VMA



www.dailymail.co.uk

Brittan har aldrig varit någon favorit till mig men jag måste ändå förundras över hennes förvandling!
Vad snygg hon är!

Åhhh

När jag kom hem på lunch stod det blommor utanför dörren.
Jag ÄLSKAR att få blommor! Rami åkte hem i morse efter att ha varit här sen i onsdags så jag tänkte att det kan ju inte vara han. Han hade ju knappt hunnit hem ännu.

Men, det var det!

Jag stod och storbölade i hallen efter att ha öppnat dem!


Vad fin han är min kille!

Myyyys

Då kommer det sedvanliga tjatet om mitt viktnedgång. Jag är ju på upptrappningen nu och kommer snart äta vanligt. Denna vecka hade jag gått ner ytterligare ett kilo. Känns så skönt! Nu väger jag 66 kilo och har gått ner 17,3 kg. Det känns fortfarande väldigt konstigt och jag har svårt att förstå att jag inte längre är överviktig.

Finskan var hur kul som helst! Jag har träffat några nya kompisar och det är så oligt att prata med folk i samma situation. Jag älskar språk och har alltid gjort det. Det är min passion. Om jag inte arbetade med kommunikation skulle jag lätt velat arbeta som kontakttolk.

Jag pratar dock bara flytande engelska och franska just nu. Förhoppningsvis kan jag lägga till finska på listan och att jag senare i livet kan prata spanska och kanske italienska eller något.

Nu snusar pojkvännen i sängen och jag ska snart iväg på jobb. Arbetar halvdag idag så det kommer bli en lätt dag. Jag ska iväg med the big boss och fotografera "första spadtaget" på ett bygge. Jag hoppas att det kommer lite press dit.

Fredag!

Finska

Nu har jag påbörjat mina studier vid Umeå universitet. Det är finska för nybörjare på halvfart, distans, kvällskurs.
Tror alla blev ganska förvånade när vi insåg att vi ska vara där TVÅ kvällar i veckan, 2,5 timmar per gång! Det var inte dåligt! När jag anmälde mig till halvfart, distans trodde jag inte att det skulle bli så ofta.

Hur som helst är det nog de bästa sättet att lära sig. Fick redan lite läxa (fast den behöver jag inte göra för jag kan den redan i och med det att pojkvännen lärt mig en hel del)

Kuka sinä olet?

Vem är du?

Det var mer folk på kursen än vad jag trodde. Några hade finska efternamn så det är förmodligen såna som har finska släktingar de vill kunna kommunicera med. Jag lärde känna Emelie vars pappa var finsk. Jag tror att hon och jag kommer att komma bra överens, hon verkade bra.

I em. kommer den finska pojkvännen upp och stannar ända till på måndag =) Lycka! Dock hinner jag ju inte se honom så mycket eftersom jag ska iväg till plugget efter jobbet.

Han har köpt med sig lite Marimekko kollegieblock till mig så mina studier blir lite snyggare.

       
www.kontorsgiganten.se

RSS 2.0