Juuuuul

Så är julafton över även för detta år! Fick en hel del fantastiskt fina julklappar!
Vi firade hemma hos oss med familj och släkt. Vi hade det himla mysigt! Hade bett kusin ta med karaokemaskinen så vi sjöng glatt efter mat och klappar.

Jag fick 130 Euro och 400 kr av mamma och pappa
JätteGOD parfym (jo man får säga så)
En otroligt bra hårtork jag önskat mig
rökelser
kropp- och hårgrejor
sockar
sängkläder
och den största överraskningen var från farmor. Alla fick 2000 kr av henne!
+ lite andra grejor

Fick alltså 3900 kri pengar och en massa fina grejor! Helt sjukt!

När alla gått hem körde pappa och jag järnet på karaoken. Vi var jätteduktiga (nja..) Sen fick jag besök av självaste A. Mycket trevligt! Väldigt mycket trevligt till och med. Me like.

Ja, så nu blir nog bloggen liggandes ett tag. Man ska ju bege sig mot Kanarieöarna i morgon ;)

God fortsättning alla söta människor där ute

Fixa och dona

Idag gjorde jag sista skolarbetet på morgonen för att sedan storstäda. Skönt att ha klarat av julstädningen för detta år =)

Klädde julgranen. Fy fan vad ful den blev! Nästan allt "barr" har ju ramlat av den. Jag tycker den ser ut som en anorektisk drag-queen. Dessutom är den sne. Avgör själva.

Gick och lämnade igen biblioteksböckerna. Vet inte om det var ett så smart drag egentligen för vi måste ju fylla i källor på vissa ställen i teorin. Dock så visste jag inte om M tänkte låna om de. Hade hon inte gjort det så hade det varit för sent att lämna in de nästa vecka eftersom jag drar till Gran Canaria

Solade 6 min på Fire House. Blev inget igår så jag tog det idag istället. Tänkte gå en gång till innan jag far så har jag gått tre gånger.

Ska gå på bio ikväll. Det ska bli så mysigt för äntligen får jag se drakfilmen. Jag gillar drakar jag =)


135490-23
Nå? Inte så jävla märkvärdig!

135490-23

135490-23

C-uppsats

Den går frammåt. Sitter och transkriberar nu. Tänk att det kan vara så tidskrävande! 30 min kan ta typ 3 timmar att få ner på papper! Helt galet.

Känner mig fortfarande krasslig. Tror inte att det gör saken bättre att mitt rum är fyllt av damm! Tänkte julstäda och tvätta nu i dagarna. Tänkte hämta ner granen idag och klä den i mogon. Mysigt!

Fick nyss höra att alla som gått upp med c-uppsatserna innan jul fick G med revidering. Hoppas det går lika galant för oss! =)

Ska ner och sola lite en sväng och sedan fika med A på stan.

Snart äre jul!




Jag såg det snöade ...

Vaknade och mådde pyton. Har känt mig trött i några dagar och idag slog det till ordentligt. Igår hade jag dock inte mycket energi när vi var i Timrå och Sundsvall för våra två intervjuer. Vi hade sex timmar att ta död på mellan de två intervjuerna så vi passade på att handla julklappar, dricka kaffe och käka lunch. Mysigt men ganska jobbigt faktiskt. Köpte klappar till kompisarna, syster och mor.

 

På kvällen var jag halvt död och gick och la mig tidigt. Pappa köpte echinea gard (eller hur de stavar det) idag så jag har kurerat mig med säkert sex kurer. Jobbet gick hur lugnt som helst idag. Det kom inte en enda besökare på hela dagen så jag satt och transkriberade hela dagen. En och en halv intervju hann jag med.

 

Tittade ut från visningslokalen och vad såg jag? SNÖ! ME LOVE! Blev så glad! Dock blir väl glädjen kortvarig eftersom att det ska bli plusgrader i morgon. Hmpf!

Fick ringa Vägverket från jobbet och be de komma och sanda för långtrandarna kom inte uppför backen från fabriken vid kontoret. Mannen satt i sin långtradare bredvid kontoret och hade testat fyra gånger att komma upp. När jag sa att jag hade ringt efter vägverket och att de var på väg blev han så himla glad och tyckte jag var snäll. Passade på att erbjuda honom en kopp kaffe medan han väntade och kände stolt att jag gjort dagens goda gärning. Jag gillar att vara snäll!

 

Morfar och mamma kom och hämtade mig och passade på att titta på film om hur tunnlar byggs. När jag gick ut i kontoret och skulle lägga tillbaka laptopen i skåpet så gick larmet (visningslokalen är i en del av byggnaden och sköts av ett separat larm) så med paniken i halsen sprang jag ner i lokalen och till telefon och ringde Securitas. Någon hade glömt bort att jag fortfarande var kvar i byggnaden och hade därför släckt ner byggnaden och larmat. När jag sedan skulle larma på ca 10 min senare så gick inte larmet att sätta igång så jag fick ringa tillbaka till de och så fick de guida mig igenom proceduren och fick mig att springa mellan de olika larmen och trycka fyrkant hit och stjärna dit.

 

Morfar skjutsade hem oss. Att åka bil med honom är som mamma fint uttryckte det ”en nära döden upplevelse” Det är väl vi som är släkt som borde ta av han körkortet. Det är dock inte så himla lätt …

 

Om en vecka så börjar min resa mot varmare breddgrader. Det ska bli väldigt skönt. Behöver den resan av massa olika skäl. Sen funderar jag lite då och då på en viss grej. Men det är väl sådant som framtiden får utvisa …

 

Adios amigos!



Motorcyklar

Jag är sugen på att skaffa motorcykelkörkort.
Det verkar så härligt att köra motorcykel. Att åka är ju väldigt spännande!

Pappa införskaffade kläder idag som jag stolt poserade i.
Sådan far sådan dotter? Ja, kanske i framtiden

135490-20
Jeanette som tuff motorcykelbrud

135490-22
Pappa som pappa - en tuff motorcrossåkare

Brandmän!

What a day!

Jag och Madde skulle åka ner till Sundsvall för att göra vår andra intervju idag. Åh vilka härliga människor som arbetar på Räddningstjänsten Sundsvall-Timrå!

När vi kom dit så fick vi kaffe och blev lotsade in i teverummet (vi var tidiga för vi fick åka med morbror ner). Så där satt jag och Madde på Räddningstjänsten i Sundsvall och kollade på australiensisk såpa bland massa brandmän. Intervjupersonen var jättetrevlig och sa att det fanns en i Timrå som vi också skulle kunna prata med  för att han hade varit mer inblandad. Sagt och gjort, han ringde till Timråstationen och frågade om han kunde. Jajjemen! Under intervjun med person nr ett så kom person nr 2 förbi och då sa nr 1 att nr 2 också kunde komma med info så då intervjuade vi nr 2 också. Hänger ni med?

Så, tillbaka till `Timrå stationen och mannen som vi där kan kalla nr 3. Han kunde som sagt ta emot oss på en gång så då skjutsade person nr 2 som jobbade i Sundsvall oss till Timrå. =) Bara för vår skull!

Vi åkte alltså ner till Sundsvall för en intervju och fick tre! Madde och jag konstaterade att vi aldrig hade blivit så väl omhändertagna någon gång av en organisation. En eloge ska de ha. Dessutom var det ju extra spännande att vara på en brandstation med massa heta brandmän!

Vi såg både en och två tavlor som verkade vara tagna ur en katalog med lättklädda män i uniform.
Mums!


Ja tack!

brandmän
Bild från: http://www.lfv.se/upload/Flygplatser/Arlanda/Nyhetsbilder/OS/nakna-brandmän.jpg


Party

Gud vad bloggen har krånglat på sistone. Ni har väl sett mina trippla kopior av samma inlägg?

Nå, vad har hänt sedan sist? I Onsdags så såg jag film hos A. Det var väldigt mysigt. Vi ska förövrigt åka till Sundsvall i morgon och köpa klappar och bara gå omkring och ha det trevligt. Kommer vara grymt mycket folk överallt!

Festen igår blev jättebra! Gick till mormor strax innan 12 och hjälpte till med förberedelserna. Det var massa god mat vi fick. Smörgåstårta och lax först. Tårtor, kakor och kaffe efter det. Kom väl ungefär 25 pers för att fira morfar. Jag, Johan (morbror) mamma och pappa tog Johans dyra bil (jag körde) upp till oss för att vila och dricka whiskey. Svidade om och begav oss ner till morfar och mormor igen.

Denna gång serverades trerätters. Förrätten var väl sådär. En macka med inbakad crabfish och räkor. Varken syster eller jag gillar crabfish så vi bytte tallrik med förälder när inte mormor såg. Huvudrätten var potatistorn och hjortfilé med sås, bröd och potatis från Royal. Efterrätten var petit choux. Myket gott. Till det serverades skumpa och vin.

Vi gick hem frammåt 22tiden trötta och nöjda.

Svidad och redo för fest
party

Lucia

Vill se luciatåg idag men det går ju inte =( Madde och jag ska ju som nämnt ner till Timrå och göra vår första intervju till C-uppsatsen.

Jag avskyr att det inte är nå snö!!

Det gick bra att jobba igår. Efteråt gick jag på Banverkets julfest men de flesta hade dragit vidare för att supa (en hög med gamla gubbar hehe). Jag fick mig varjefall en skinkmacka och lite ägg och sånt =)

Ikväll ska jag till A och titta på film. Mysigt! Fick låna en film av F som de hyrt. Hon tyckte inte den var så himla bra så vi får väl se.

Man kanske skulle äta en lussebulle ikväll för att få lite luciakänslor?
Lucia              lussebulle

Myspys

Idag blir det jobb hela eftermiddagen och kvällen. Jobbar 13-20. Förhoppningsvis så går dagen fort.  F ska kanske komma och hälsa på om jag har tur.

I går var jag och A hemma hos F och drack glögg. Det var jättemysigt. Glögg är så himla gott och juligt. Dock kommer mina julkänslor inte infinna sig förrän det ligger snö på backen. Så är det bara!

I morgon ska vi ha våran första intervju på C-uppsatsen. Jag hoppas att den går bra och att vi får vad vi vill ha.

Herregud, nu är det bara två veckor kvar till jag åker utomlands. Måste börja packa =) Bikini, sandaler, solskyddsfaktor ...

Var och solade 9 min på Firehouse också. Vill ju se lite fräsch ut när man klär av sig i solen. Blekfet går inte hem hehe. Gah, jag lägtar till solen!

Hit ska jag!
135490-15
Bilden hämtad från http://www.travelia.de/hotels/gran_canaria/images/gr/gloria-palace-agustin3.jpg

Myspys

Idag blir det jobb hela eftermiddagen och kvällen. Jobbar 13-20. Förhoppningsvis så går dagen fort.  F ska kanske komma och hälsa på om jag har tur.

I går var jag och A hemma hos F och drack glögg. Det var jättemysigt. Glögg är så himla gott och juligt. Dock kommer mina julkänslor inte infinna sig förrän det ligger snö på backen. Så är det bara!

I morgon ska vi ha våran första intervju på C-uppsatsen. Jag hoppas att den går bra och att vi får vad vi vill ha.

Herregud, nu är det bara två veckor kvar till jag åker utomlands. Måste börja packa =) Bikini, sandaler, solskyddsfaktor ...

Var och solade 9 min på Firehouse också. Vill ju se lite fräsch ut när man klär av sig i solen. Blekfet går inte hem hehe. Gah, jag lägtar till solen!

Hit ska jag!
135490-15
Bilden hämtad från http://www.travelia.de/hotels/gran_canaria/images/gr/gloria-palace-agustin3.jpg

Myspys

Idag blir det jobb hela eftermiddagen och kvällen. Jobbar 13-20. Förhoppningsvis så går dagen fort.  F ska kanske komma och hälsa på om jag har tur.

I går var jag och A hemma hos F och drack glögg. Det var jättemysigt. Glögg är så himla gott och juligt. Dock kommer mina julkänslor inte infinna sig förrän det ligger snö på backen. Så är det bara!

I morgon ska vi ha våran första intervju på C-uppsatsen. Jag hoppas att den går bra och att vi får vad vi vill ha.

Herregud, nu är det bara två veckor kvar till jag åker utomlands. Måste börja packa =) Bikini, sandaler, solskyddsfaktor ...

Var och solade 9 min på Firehouse också. Vill ju se lite fräsch ut när man klär av sig i solen. Blekfet går inte hem hehe. Gah, jag lägtar till solen!

Hit ska jag!
135490-15
Bilden hämtad från http://www.travelia.de/hotels/gran_canaria/images/gr/gloria-palace-agustin3.jpg

Ned är den enda vägen

Jag älskar att citera låttexter och applicera dem på mitt humör. Det gör jag alltför ofta =)

Talet jag höll idag gick jättebra (Du hade rätt Madde). Det handlade om hur man minimerar konsekvenserna av tankspriddhet. Gick över förväntan och många skrattade glatt åt det jag hade att säga.

Jag måste vara otroligt fånig och lägga in två bilder på mig själv. Före och efter bilder. Såna de gör på töntiga makeover program. Det är ett sätt att inspirera mig själv att fortsätta vara hård. Minus drygt tre Kg nu men jag vill gå ner ungefär 8 kg till. Anyway, visst syns det lite skillnad?Självklart så måste jag välja en bild där jag ser extra pluffsig ut så man kan se något =)

 Före                                                                                           Efter
 framifrån          135490-14


Mu ha ha

YES!

Igår fick jag lite av en chock! Jag visste att det eventuellt kunde ske men jag hade absoult inte räknat med det. Om tre veckor ska jag åka till Gran Canaria. Gratis!!!!

Min kompis pojkvän skulle åka med henne och hon har betalt resan åt honom men nu har han beslutat att han inte vill följa med så hon har bestämt sig för att ge resan till mig! Helt galet! Jag behöver alltså bara ha fickpengar med mig! Vi kommer att fira hennes mammas 50 årsdag där och nyår. Vi blir 12 st som åker och det kommer bli fantastiskt! Kan knappt fatta att det är sant!

Hotellet
Bilden tagen från Apollo.se

Hotellet
Bilden  från Apollo.se

135490-12
Bilden från Apollo.se

Här är hotellet som vi kommer att bo på! Visst är det fint =)

Vi kommer att bo i San Agustin och det  kommer väl vara ungefär 21 Grader. Som en svensk sommar ungefär. Det finns tre poler på hotellet varav en är uppvärmd. Vi bor nära både centrum och stranden och man kan promenera till Playa del Inglés där det finns riktigt bra party.

Idag spelade vi badminton och det var grymt kul. Jag var riktigt bra.

Igår var jag på bio med A och det var jättemysigt. Drack en god chailatte innan som smakade jul.

I morgon ska jag hålla mitt tal och det kommer inte gå så bra för jag är inte så förberedd. Fick VG på mitt första tal så jag känner lite press.

Oh well. Vi får se



Uppdatering

Har varit uppe tidigt flera dagar i rad nu så man börjar vänja sig men det var inte lätt  de första dagarna efter veckor av sovmorgnar!

C-uppsatsen går framåt tack och lov. Vi ska på vår andra handledning idag så jag hoppas verkligen att hon inte totalsågar oss. Vi har bokat in tre intervjuer och försöker få tag på två st till.

Igår jobbade jag hela långa dagen. Kom inte en enda besökare förutom mormor och morfar men trots det så gick tiden ganska snabbt ändå. Tycker att de ska anställa mig efter jag tagit examen =)

Ikväll eller i morgon ska jag se 007 på bio. Kommer bli skitmysigt. Jag älskar bio!
I morgon ska jag, pappa och Monica spela badminton. Var år sedan jag gjorde det men jag är inställd på att spöa skiten ur pappa!

Nästa vecka fyller morfar åttio så då kommer det lite släkt hem. Ska bli kul att träffa alla igen!

Viktgången går neråt =) Hade gått ner massa mer nu när jag vägde mig. Otroligt roligt och inspirerande!

Nu är det helg - gapa och svälj!

Kl är 08:45 på Lördag morgon och jag sitter uppe och pluggar. Heheh. Måste skriva mitt tal i retoriken som jag ska hålla på Fredag. Huvva, hur ska jag hinna träna in allt?

I Onsdags fikade jag och R. Det var så himla trevligt! Vi satt i två timmar och surrade non-stop om livet. Vi kommer väldigt bra överens hon och jag. Dock var fikat en besvikelse. Fick gå tillbaka med latten två ggr för att den var helt misslyckad. SIsta gången gick den inte alls att dricka för det var som att de lagt i 6 sockerbitar. Groteskt. Orkade inte gå tillbaka en sista något mer så  det blev vatten istllet

Så, i Torsdags var jag i Sundsvall och handlade lite julklappar och åt Lunch med hon från kommunikationsbyrån. Hon är väldigt snäll och hjälpsam. Jag fick en hel del tips till C-uppsatsen och framtida yrkesliv.

På kvällen fikade jag på Wirströms med D. Det var trevligt. Var en grupp damer som hade syjunta vid ett annat bord. Hur mysigt som helst! De satt där och stickade och drack kaffe. Kanske en idé för framtiden? Iofs så kan jag inte sticka. Ingen av mina vänner heller hehe.

I går kväll var flickorna här. Det var supermysigt! Vi åt tacos, pratade, myste med tända ljus, julsånger, glögg, nötter, rusin och avslutade med Idolfinalen. Rätt man vann! =) He's hot!

Idag blir det plugg och kanske kanske kanske eventuellt ett besök på stan. Ska kanske träffa T för film ikväll. Framtiden får utvisa.

I mörra blir det skyltsöndag! En av årets höjdpunkter =)
Snööööö jag vill ha snöööööö!

RSS 2.0