Härliga dag!

Mysig dag med massa utflykter! Våfflor och varm choklad med vispgrädde njöt jag också av.

Det här är anledningen till varför jag älskar att bo i Norrland:





















God morgon lördag!

Nu är klockan 8.49 och jag ska ut och åka längdskidor. Solen skiner och det är minusgrader. Wonderful! Tror jag tar med mig solglasögonen ;) Idag blir det annars en lugn dag. Ska städa och packa inför morgondagen. Ska åka till Arlanda eftersom jag ska på enhetsmöte i STHLM på mån. R har ju varit i USA en vecka och han kommer till Arlanda i morgon! Vilken tur! Vi möts alltså två timmar där innan vi åker åt olika håll. Så är det när båda har busy busy jobb. Vi får träffas på olika ställen när vi kan.

Nästa vecka blir mycket ute på fältet. Måndag är jag som sagt i STHLM, tisdag är jag i Falun, onsdag Borlänge.

Nej, dags att bege sig ut i skidspåret. Jag tar med mig kameran och tar lite bilder så ni får se!

Kärlek!

De gifter sig

Ingen har väl undgått att Daniel och Victoria har tillkännagett förlovningen idag. Det är ju roligt för de. Jag tittade på videon när de berättar om detta framför kameran och säger bara herregud! Snacka om stelt! Drottningen har en fusklapp som hon läser innantill från när hon säger att Daniel är en fin kille osv. Jag menar kom igen! Visst, det ska vara formellt och liknande men att hon sitter och läser från en lapp när det handlar om att hennes dotter ska gifta en kille?

Ingen värme, bara stelt och konstigt. Vickan får cred för hon är lite normal och ler i varje fall.


www.aftonbladet.se


 Se filmen från hovet


Måndagmorgon

Måndagmorgon är väl aldrig lätt? Trots bara fyra (?!) timmars sömn känner jag mig positiv. Vet inte varför, borde vara skittrött. R har det bra med dottra på andra sidan atlanten. Mysigt!

Massvis med snö har det kommit! Wonderful!

Lördag

Skönt att vakna när kroppen är redo och inte när väckarklockan säger att det är dags.
9.30 i morse befann jag mig på skidspåret och åkte några kilometer. Nyvallade, bra skidor och fint före. Underbar start på dagen! Nu har jag duschat och ska mysa lite i lugn och ro.

Tänkte åka i morgon också. Hoppas att solen tittar fram lite starkare i morgon men jag tvivlar på det. Enligt yr.no ska det bli ungefär -2 och snöa.

Om ett tag ska jag åka och hälsa på min kompis och hennes familj. Mysigt! Se hur lillan har växt


Jag älskar vintern! Bild: egen

Årets premiär

När jag kom hem till mamma och pappa idag och klev ur bilen tyckte jag det luktade bränt. Kollade däcken på bilen men inget verkade vara fel. Flyttade blicken från däcken mot huset och såg att det brann i grillen.

Vad nu? Grillning mitt i vintern? What?

Ja, pappa hade fått ett infall och fått fört sig att testa grilla. Jag stannade på middag och fick grillat kött!!
Vi måste ha varit först i stan ;)

Smakade sommar, ljuvligt!


www.recept.nu

Helg!

Äntligen helg! Finns det något bättre än fredagar när man står inför en skön helg?
Min sambo (usch, det låter så vuxet) har begett sig "hemmåt" och ska åka till The United States i morgon. Jag är inte alls avundsjuk. Dessutom åker han till Florida. Hmpf!

Hur gör man då det bästa av ensamheten?








Det stavas godis och en massa tidningar! Känns ganska skönt att vara ensam en helg. Då får jag göra exakt det jag vill utan att behöva bry sig om någon annan. Me like! Köpte fototidning. Nu när jag har en sån snygg systemdigitalkamera så vill jag lära mig mycket mer om foto.

Jag hoppas att det har blivit lite varmare i morgon får då tar jag mig en skidtur i morgonbitti. Har saknat det! Frisk luft och längdskidor är underbart.

Kramar till alla underbara människor!

I love H&M and they love me

Blev chockad i går när jag öppnade brevet från H&M. Kontobeskedet från förra året.

Två anledningar:

1. Jag hade handlat för mer än jag trott på H&M
2. Därför fick jag mycket mer bonus än väntat.

Förra året spenderade jag ungefär 1300 kr/mån på budgetbutiken. Herregud! Som guldbonnus kund fick jag därför
1000 (tusen!) (t-u-s-e-n!!) kronor att handla för.

Tack H&M!

Nu måste jag fundera på vad som ska inhandlas ;)
Jag har nu 2500:- att spendera där. Fick 1500 kr i julklapp (har inte rört dem alls ännu)




www.hm.com/se

Lördag

Idag mår jag bättre. Ingen feber i sikte, lite piggare och solen skiner. Bestämde mig för att gå ner på stan (bor ca 30 sek från stadskärnan så det är ju ingen lång promenad direkt) och köpa lite mat till ikväll.

Det känns dock att jag varit inne i tre dagar. Bara de korta ärendena och jag blev rätt slut.
Jag köpte fina saker till R på alla hjärtans-dag. Vi hade typ bestämt att vi inte skulle göra något av det eftersom vi båda tycker att det är mest ett kommersiellt jippo. Jag kunde dock inte låta bli. Jag älskar ju att överraska och köpa små presenter så en fin blomma, en nalle och kort blev det. Mest för att de var fina. (och kanske mest för mig själv egentligen)

Jag ska slänga ihop trerätters ikväll. Det blir bruschetta och lite crostini till förrätt. Till huvudrätt blir det en köttgrya med broccoli och ris och till sist en hallonsmoothie. Lite vin och bubbel till det. Nu hoppas jag att jag kan piggna på mig ännu lite mer så jag har energi för hela kvällen.





Good vs. bad

Less på att vara sjuk. Är fortfarande hemma från jobbet och tror inte att jag kommer att gå dit i morgon heller. Känner mig verkligen helt ur form.

Något som är roligt dock är att jag och R bokat en resa i påsk. Eftersom jag blivit totalt entusiastiskt skidåkare ska vi nu testa en alpresa. Vi åker till Cervinia i Italien. Coolt! Jag har aldrig varit i Italien förut. Både jag och R är förälskad i italiensk mat och vin så det blir perfekt!

Ryanair hade billiga biljetter till Milano så vi flyger dit och Cervinia ligger en brusstransfer bort. Det bästa är ett från Cervinia ligger flera andra backar på högst en och en halv timme bort. Frankrikes Charmonix till exempel. Man kan köpa ett internationellt liftkort och åka i flera länder och backar. Kanon! Jag vill gärna testa frankrike för då får jag använda franskan. Var alldeles för länge sedan. Skönt att åka i april när solen värmer. Blir vi less att åka i backen kan vi alltid sola!

 
 
Bilderna från www.ving.se

Gud tittar bort

Du kan väl skriva ett brev?
Det var så länge sedan.
Berätta hur du har det
Om du har längtat hem.

Är det något du behöver?
Klarar du dig bra?
Är det någon som ser dig?
Som ser dig som jag?

Om någon någonsin gör dig illa
Säg bara till.
Om någon slår dig, trampar på dig.

Bo Kaspers Orkester

Jeanette goes pro.

Från en uniform ...          (spana in min snygga censur)


Till en annan


Sjuk

Igår fick jag ett slag i ansiktet i form av illamående och 38.5 graders feber.
Idag hemma.



Tur jag har en fin skidåkare som tar hand om mig (åtminstone fram till kl. 13)


Att mista en vän

Vissa klickar man extra mycket. En vän som bringar glädje i ens liv. En sån som man kan dricka te med och prata om livet. En sån som man gärna håller extra hårt. En ny vänskap som på kort tid ändå betytt mycket.

Nu lämnar hon stan och landet. Hon tar delar av sin familj med sig och försöker reda ut problem andra har orsakat. Hon gör helt rätt. Hon är stark och kommer klara sig bra, det  vet jag.

Men jag kommer att sakna henne och de två lilla.

var rädd om era vänner!

Helgen som gått

Nu sitter jag i Gävle och väntar på tåget som ska ta mig till Bollnäs. Ska dit och prata lite om kommunikation,
Denna vecka kommer att bli galen med resor hit och dit men tack och lov lugnar det ner sig efter detta. Tiden går så himla fort på detta jobb eftersom det är full fart hela tiden. Det är iofs bra men ibland tycker jag att tiden går alldeles för fort!

Helgen i Finland var mycket mysig! Jag testade åka slalom för första gången. Jag hade trott att det skulle vara jättesvårt men det var förvånansvärt lätt och roligt! Dock var jag ju bara i barnbacken och föret var bra. Kanske inte är lika kaxig om jag åker i stora backar. Det blir dock till att öva massor nu! Vill verkligen åka nu! Vädret är ju helt underbart nu! Massor av snö (har hört att det snöat massor när jag varit borta) och kallt. Hoppas det håller i sig.

Mina längdskidor är nyvallade så jag ska försöka testa dem i helgen och sen en tur slalom på sön kanske?
Ska bjuda mormor och morfar på afternoon tea på sön också. Nu när jag har det här jobbet så hinner jag knappt dit och hälsa på längre så en liten smula guilt. Blir nog bra hur som helst. Lite nybakade scones, mackor och rykande hett te är gott efter en dag i pisten.

Men, en veckas arberte innan dess.

Puss

Arlanda

Sitter nu på Arlanda och väntar på mitt nästa flyg som ska ta mig över vattnet till Finland. Riktigt riktigt skönt ska det bli att komma dit. Inlägget jag skrev igår. Bäbisen hade naturligtvis 13 fingrar totalt inte på en hand.

Har hunnit med massor på jobbet denna vecka trots att jag bara varit på kontoret tre dagar. Känns jätteskönt att bocka av några saker på "att göra-listan".

Det är ganska intressant det där med jobbet. Vissa trivs man så himla bra med medan med andra stämmer inte personkemin över huvud taget. Men så är det ju i livet.

Nu ska jag surfa runt lite och sen ska jag gå och ta mig en stor latte, köpa lite tidningar och fira att det är helg ;)

Until next time!

Ett stort grattis till

Josefine från Sundsvall! En liten tösabit, Ella

http://www.alltforforaldrar.se/prinsessan/

Ett nytt liv är här!

Helg

Äntligen fredag! Sitter och äter morgongröten och tittar på vakna med the voice. I kväll åker jag till Finland för att träffa killen och hans dotter. Kommer bli kanonmysigt! Vi ska åka skidor, åka till hoppborgen och lite annat smått och gott. Kl.20.30 landar jag i Helsinki.

I går simmade jag med mammsen och sen blev det bastu. Det finns inget skönare att gå utomhus i kyland och snön efter att man blivit uppvärmd i en bastu.

Nej, nu är det dags att pysa vidare.

Kärlek!


Livet är inte alltid rättvist ...

Jag skickar en tanke till min sambos väns syster. De fick nyligen en fjärde son. Plötsligt slutade han andas. Nu ligger han i respirator. Alldeles nyfödd. Så liten. Inte nog med det. Tretton fingrar på ena handen och tre öron. Må han klara sig och bli pigg och kry!

Glimtar från lägenheten


I love my fireplace


Snygg krans jag fått av mammsen


iitala finns det mycket av i hemmet


Kökshörnan


Jag älskar Marimekko!


och det jag älskar har jag mycket av - Marimekko handduk


Massor av ljus tänds varje kväll - så mysigt!


Perfect match?



Lite färg piffar upp


Ljus som sagt ...


Fortsätt drömma!

Åre i helgen ibilder


















Borta bra men hemma bäst

Det är så galet mycket tjänsteresor nu att jag blir helt slut. Nyss kom jag hem efter en vecka borta. Hållit tre presentationer och haft en monter på en mässa.

Nu är jag på kontoret i tre dagar och sen blir det en vecka borta igen i Bollnäs och Åre - allt i tjänsten. Det sliter verkligen att resa så mycket men jag ska inte klaga. Det är riktigt roligt även om det är jobbigt.

Ska försöka ladda upp lite bilder från Åre i helgen. Berättar mer sen

RSS 2.0