Home sweet home

Nu har jag jobbat en vecka och det går riktigt bra! Mina kollegor är jättesöta och jag trivs bra. Det är mycker mer ansvar än jag tidigare trott och det är och det blir mycket tjänsteresor till STHLM. Det är dock bara kul. Tempot är också totalt olikt innan. Nu är det flera möten per dag mot för innan när det var något möte i veckan. Jag tror att det här jobbet kommer att öppna många dörrar i framtiden och det känns kul!

Att vara sambo är kanon! Så mysigt! Dessvärre har vi knappt setts denna vecka =( Han jobbar 15-01 (plus restid på en timme) så vi sover bara ihop. Skittrist men vi ses ju mer än innan varje fall.

Han åker till Brasilien nästa vecka med jobbet. För att kolla på formel-1. Vissar har ju tur ... Flickvännen fick inte följa med! Han kommer hem dagen innan sin födelsedag. Då har jag en överraskning till honom. Har bokat in oss på Högakusten hotellet! Vi ska först äta tre rätter. Efter det blir det utomhusjacuzzi med utsikt över bron. Så romantiskt och mysigt! Speciellt när vi inte setts på en vecka då. Hur ska jag klara så länge?

Trivs så bra i nya lägenheten! Trots att den är mycket mindre och att vi sover i en 120cm säng tillsammans med samma täcke  gillar jag denna bättre. Så charmig! Vill inte flytta härifrån. Desutom bor vi båda gratis och behöver varken betala hyra, internet, värme eller något annat. Det är en lyx!





(lite flyttstök ännu på bilderna men ni får en uppfattning)


Gone and away

I lördags flyttade jag och pappa ut alla grejor från lägenheten. Nu är det tomt! Hade världens träningsverk efter allt bärande efteråt. Dock gick det mycket snabbare och smidigare än vad vi trott!

Jag vill sälja mina två sängar innan jag flytta. Precis när vi håller på att ta första madrassen till dubbelsängen ringer en man och vill köpa båda. Han var från Lycksele och skulle på 60-årsfest i Umeå. Han skulle hyra släp och hämta sängen på kvällen. Eftersom jag hade flyttsläp här sa jag att han fick komma och betala innan så jag visste att han skulle ha dem. 12.00 var jag klar med flyttningen. Då hade vi ju inte packat in sängarna. Mannen skulle komma kl.13.00. Pappa och jag insåg att sängarna nog inte skulle få plats ändå eftersom vi packat allt annat redan. I så fall skulle vi ju behöva flytta om massa grejor. Vi beslutade oss att han skulle få åka 12.30 så hoppades vi på att mannen dök upp.

12.56 stod paret här hos mig. De sa att de gillade båda sängarna och ville ha dem men de skulle berätta en helt osannolik historia (suck tänkte jag)

Han hade ett nytt bankkort sa han. I lycksele skulle han ta ut pengar men automaten sa "fel kod" trots att han slagit den rätta. Han testade en ny automat och den sa samma sak. Till slut togs kortet

- Jag kan föra över pengar på mån, sa mannen.
Han visade leg och sa att han inte försökte blåsa mig.

- Jag lämnar inte ut mina sängar utan att få betalt först, svarade jag. Kan ni inte fråga på festen, där ni har släktingar som litar på er, om ni kan få låna pengar.

- Nej, nej nej, Jag vill inte komma på en fest och börja tjata om pengar.
Jag tyckte att han kunde förklara situationen. De hade ju hyrt släpt och grejor.

Jag började bli lite misstänksam för så fort jag pratade om att han skulle låna pengar av någon nu blev han väldigt mostridig. De erbjöd att de kunde lämna ringar som garanti (men vem vet hur mkt de är värda egentligen)

Fick de inte sängarna idag så var de inte intresserade. Grejen som gjorde mig jävligt förbannad är att de inte ringde från Lycksele (när de visste att de inte kunde betala) De visste att jag hade flyttsläp och att det var bråttom.  Han sa att de skulle chansa och komma hit och prata med mig. Och vem hyr släp egentligen om han vet att han kanske inte får sängarna?!

Vem vet, de kanske försökte blåsa mig

I hälsans tecken

Hälsomässan var verkligen intressant! Jag är ju väldigt intresserad av hälsa. Gick runt och kollade i massa montrar och lyssnade på ett seminarie om stresshantering.

Fick också en coachning på 30 min.  Det var så jävla intressant, fick flera aha-upplevelser. Alla borde ha en egen!
Satt i flera massagefotöljer. Gud vad sköna de är! Satt i kungen av kungar och höll på att somna. Testade också taktilberöring och är helt fast! Det var det bästa jag testat på länge. Jag har inte så hög smärttröskel och tycker att vanlig massage gör ont så taktil stimulering (de rör försiktigt med händerna och masserar lätt) var perfekt. Så otroligt avslappnande att jag var helt sömnig efterråt.

Jag har fått ett nytt "beroende" Smoothies! Det är mitt nya godis. Så himla gott. Jag har masa självplokade bär i frysen men är för lat att göra egna så jag köper färdiga, nothing else added than fruit. Dyrt som stryk blir det dock men godis kostar ju också.

har ju ätit mer mat än på länge nu eftersom jag trappar upp i dieten. Jag gick förbi stället för att väga mig, mest för nyfikenhetens skull. Trodde jag hade gått upp eftersom jag börjat äta mer.

Hör och häpna - jag hade gått ner drygt ett halvt kilo till. Hur gick det till? Nu väger jag 65,5 och har gått ner ca 18 kilo.

Coolt.




Dyrt mums


Bra dag

Gud vilken inspirerande dag i STHLM! Dagen började dock inte så bra. Planet var cirka en timme sen till storstaden men jag hann med tio minuters marginal till mötet. Jag var inte den enda som hade trafikproblem. Min projektledare var senare än mig. Träffade massa trevliga människor och vi pratade om väldigt intressanta saker. 

Projektet jag kommer att jobba i känns otroligt roligt! Det kommer att få stort, nationellt medialt intresse och jag kommer att arbeta med många kompetenta människor. Jag kommer också att lära känan väldigt många människor och få ett stort kontaktnät eftersom jag kommer att jobba med tre län och ha kontakt med informatörer, politiker och branschfolk från dessa län. Så kul! Jag älskar sociala jobb. Det kommer också att bli mycket resor. Det är kul.

Min stackars söt ringde nyss. Han har legat på operationsbordet idag. Var lite orolig men allt har gått bra. Han lät så liten på rösten att jag ville sätta mig på planet och flyga dit. Jag vet att han är ok så jag får försöka att inte oroa mig.

I morgon ska jag på hälsomässa. Kul!

Trött efter en lång dag (5 imorse) så nu ska jag soooooova!

Plutten i Orlando i april

Ont

I morgon ska jag på min första tjänsteresa som informatör. Kl. 5.55 kommer taxin och hämtar mig och kör mig till flyget. Ska till STHLM och träffa de nationella informatörerna i min nya organisation + lite folk från ledningen. Det ska bli riktigt spännande! Kommer dock bli en låååång dag. Är inte hemma förrän 21.30. Hoppas vi får gott fika och mat på stället så man orkar igenom dagen.

Jag har inte mått något vidare idag. Har haft ont i huvudet ganska länge, haft lock för ena örat i veckor och ont runt ögonen. Kände att det var bihålen på gång. Fick kortisonnässpray utskrivet idag. Hoppas att det hjälper. Gruvar mig för flyget i morgon, kanske gör jätteont i huvudet!

Idag fick jag två paket med posten. Det är alltid speciellt att få gå och hämta ut dem från "posten". Lite som julafton

Wohoo!

Den 25/12 åker jag och R till Egypten! Det ska bli så mysigt! Vi har länge funderat på att åka någonstans över jul och nyår men allt var så fruktansvärt dyrt. Jag vägrar betala dubbelt upp för en resa när man kan få två resor för samma pris. Vi hade tänkt att åka till Karibien eller Thailand men vi har bestämt att åka någonstans så varmt när det inte är högsäsong. Egypten var ett bra prisval. Det är förvisso inte jättevarmt (ca 23 grader) men man kan ändå sola + få se massa häftiga saker.


Vi ska bo i El Gouna





Sen ska vi åka på utflykter till Kairo för att se pyramiderna
 


och Luxor och se konungarnas dal bland annat

Vi ska snorkla massa!




Och bara ha det trevligt!

Alla bilder är från www.fritidsresor.se


Längtar! Jag älskar att resa med R

Kräftskiva!

Japp, nu ska jag iväg på kräftskiva hos en kompis. Det kommer blir massa par, barn i en salig blandning. R slutar kl. 17 och kör direkt upp hit då så han hinner få sig en sen middag han med. Jag har bidragit med en köttfärspaj. Nytt recept, jag hoppas att det är gott. Finns inget värre än att bjuda på mindre got mat-

Jag vet inte om jag är kritisk mot mig själv eller om korten  är dåligt tagna men när jag tittar på bilderna nedan tycker jag inte att det ser ut som att jag har gått ner 17 kilo!

Nu har jag piffat med frillan och den ser ut såhär




Voila!

15 innan frissan öppnade stod lilla jag i regnet och väntade på att få bli klippt. Tur var det för när de öppnade kom det massa folk! Jag fick komma först i kö och blev både klippt och slingad.

Gud så skönt det är när de tvättar håret och masserar hårbotten. Jag höll på att somna.

Det var rätt beslut att klippa av allt torrt burr. Min frisyr nu känns mer vuxen.  I like it a lot. Blev jättenöjd! Får se hur det går att styla den själv på morgonen. Det ser ju alltid snyggt ut när frissan gjort i ordning håret.


Före, ett jäkla burr av lockar




Inte det snyggaste fotot av mig men ni ser hur frillan ser ut

Dreggel

Jag kan verkligen inte hjälpa det men jag avgudar (som jag nämnt tidigare) tatuerade män. Det finns inget snyggare med en kille med snygg, lite rockig stil och tatueringar. Det går jag igång på ;) En som ser lite farlig ut sådär.

Grabbarna i Miami Inc. kan man ju dreggla över! Min kollega (hon är typ 50+) har varit inne i deras tatueringsshop. Hon surrade med Yoji och hon tyckte att det var coolt. Tydligen brukade hon kolla på Miami Inc. (med hennes son antar jag)

Hur är det då med min kille? En farlig, hård, tatuerad kille?
Ha ha, nej, verkligen inte! Ser ju ut som snällheten själv men en liten 
tatoo på axeln dock ;)

 
Han är ju bara så läcker att man kan dö! Chris


Yes please! Ami

 

Bilderna från tlc.com

Äntligen!

I morgonbitti kl 9.15 ska jag köa inne i Umeå utanför en frissa. De har drop-in och sa att jag kunde komma och hänga på låset för att vara säker på att få en tid.

Då ska jag klippa mig och bleka utväxten, alternativt slinga. Det blir den mindre radikala frisyren först. Sen får jag se hur jag trivs i det. Jag har involverat halva jobbet i mitt klippprojekt =) Gud vad jag kommer att sakna mina arbetskompisar.

Efter jobbet gick jag till Coop och köpte massa gott. Gjorde världens godaste mat (som R faktiskt hade lagat åt tmig när jag kom hem på lunch) Snabbt, lätt och gott.

Det är pastaknyten med gorgonzola (som jag eg. inte ens gillar) och valnöt. Till det steker jag kycklig och gör en pestosås som kycklingen får puttra i. Jag blandar i hop allt och toppar med massa ruccola. Ett hett tips! Åt lite naan bröd till det också. Mums! Nu är det fredag!

Köpte lite cshewnötter också. Till det blir det smoothies och juice.

Plus massa tända ljus.
Myyyyys!



Coola dörrar i Dublin


Ska jag ... eller inte?

Under några veckor nu har jag funderat på att klippa mig. När jag bodde i London hade jag skitkort, jätteblont hår. Det var en cool frisyr, lättstylad. Nu är det så att jag haar tappat juriskt mycket hår den senaste tiden (stress+ viktnedgång på 17 kg) och då har tankarna på att klippa mig kort kommit tillbaka.

Det är dock ett stort steg och det som känns bra idag kanske jag ångrar i morgon. Dock har jag ju i princip aldrig håret utsläppt så vad är då meningen med att ha långt?

Jag hade sån här frisyr tidigare (och är småsugen på den igen):



   

Om jag inte är lika modig skulle jag också kunna tänka mig något sånt här:

 
Alla bilder från www.asos.com

Förra gången jag hade kort ville jag ha långt. Nu är mitt hår dock så tunt och jag tänker att då borde det vara bra att klippa det kort och börja om från början.

I somras såg det ut såhär, uppsatt i knut(det gör det väl typ fortfarande fast mer utväxt)



Vad tycker du, hur ska jag göra?

RSS 2.0