Jobb!

Det gick bra att jobba. Hade studiebesök på ungefär 18 personer.
Jag höll en presentation, visade film och bjöd de på kaffe. De var mycket nöjda.

Ingen resfeber ännu men det kommer nog!

Nedan finns länken till Hjärnstorm så kan ni kolla på det på nätet.

http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=906028

Okey people. Have fun!

Hjärnstorm

Ni har väl inte missat Hjärnstorm som går på tisdagar kl.21:30 på SVT 2. Det handlar om hjärnan, hur lättpåverkade vi människor är och hur mycket som man kan avläsa från vårt kroppspråk. Oerhörd intressant serie! Ni måste se det om ni inte redan sett det! Idag handlade det om hur vi undermedveten ständigt påverkas. Programledaren gör experiment både med oss som tittar och med människor som är med i serien och jag föll dit på alla knep. Ni får inte missa det! Synd bara att det krockar med Desperate H.

På SVT's hemsida finns följande att läsa

Även när du läser arbetar din hjärna för att sammanlänka och skapa en acceptabel helhet. Testa och läsa nedanstående exempel:


"Nära staketet står det
det en cykel"


- såg du stavfelet? Ofta missar man att det står "det det" första gången man läser meningen.

image121
http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=71582&a=909890&lid=puff_909893&lpos=lasMer


Wonderful!

Jag och Frida kollade på dokumentären om Victoria Beckham. Våra killar bara skrattade åt oss och tyckte vi var knäppa. Hur som helst har jag aldrig riktigt fattat varför folk tycker om henne. Hon är på tok för smal, plastig och ser jämt så sur ut. Jag tyckte inte heller att hon var speciellt söt.

Tills idag!

Kvinnan är fruktansvärt rolig! Vi delar verkligen samma sorts humor och jag och Frida vred oss av skratt i soffan när Vic undrade var porrdockans skrev var någonstans.

"Can you see my knickers?"
"I just figured out that the only way to manage was to get drunk

Hon verkar ha väldigt mycket självdistans och har en härlig brittisk sarkasm. Visst, hon vet att hon är med på teve så visst framställer hon sig på ett visst sätt samt att de spelade flera gånger. Hon är säkert skitjobbig när hon är sur osv. Men (jag trodde aldrig jag skulle säga detta) jag tycker att hon verkar charmig. Folk som kan få mig att skratta vinner pluspoäng och hon samlade flera stycken. Hon är liksom en sån "bimbo" och hon är härligt medveten om det.

Victoria, I have a crush on you!
image120
http://www1.kanal5.se/tvblog/images/blogg_victoria_070601.jpg

Underbara söndag!

Har varit på skolan hela helgen och det har varit riktigt drygt 6-8 timmar varje dag och det är lite svårt att vänja sig vid. Idag gick jag dock bara till kl. 12.00 och det var underbart. Har verkligen haft världens mysigaste dag!Hämtade upp R och vi åkte till Birsta. Vi åt lunch - kycklingsallad med vitlöksdressing samt en god latte till.

Blev glatt överraskad av att möta en "gammal" klasskompis från Info/PR som fått jobb på den nyöppnade designaffären (som för övrigt var helt underbart) (gud vad allt är helt underbart idag hahahah).

R köpte badshorts till Thailand men jag köpte inget. Sparar mig till Bangkok. R och jag åkte hem till farmor där mamma och pappa var. Det var riktigt mysigt. Efter det gjorde vi lite mat (läs: kokade ris) och kollade på teve. Jag är så glad över "min" flatscreen som jag fått lånat. Nu kan jag ligga och kolla på teve i sängen. Vilken lyx!

Allt har dock inte varit trevligt idag ...

Min syster hittade sin älsklingskatt död på gården. Hon är helt förstörd! Han har varit sjuk och hon trodde att han visste att han skulle dö. Han har inte varit hemma mycket på senaste men nu låg han två dagar i rad på hennes kudde. Det har han inte gjort på flera månader.

R.I.P Lille Bill
image119

Onsdag!

Igår cyklade jag nertill banken för att växla pengar. De hade beställt i förväg så 22.000 bath är nu mina och gud vad de ska spenderas! R hade blivit jätteförkyld så jag cyklade upp till honom med en varm latte från waynes, färskt bröd från Hemköp, skinka, en juice och en risifrutti. Han blev glad! Märkte dock att jag blev helt sjöblöt av att cykla så helt kry är jag nog inte ännu.

Cyklade hem och satt och pluggade grafisk design. Är ganska skönt att plugga just nu. Oh, by the way, Jag har fått en ny "utflykt" att åka till nu. Känns ganska bra. Får se hur den går. Ni alla förstår säkert vad jag pratar om men det är lite spännande med "hemligheter".

På kvällen kom Adam över. Vi satt och diskuterade relationer och livet i största allmänhet. Det var riktigt trevligt. Vi drack Baileys och Malibu and coke. Vi körde också tester på varandra ur boken "Knäcka nötter" där det är massa prolem som ska lösas och bilder att titta på och sedan komma igåg. Adam har grymt bildminne!

Nu är det torsdag vilket betyder pluggdag. Ska nog hinna med att träffa R innan han åker till jobbet också.

image118
Kan få den sjuka en smula bättre

Fortfarande sjuk

Det är en seg förkylning jag dras med. Känns inget vidare alls. Tog mig dock till jobbet idag och det gick bra. Fick skjuts av R dit och av Adam hem. Han hakade på hem till mig och drack te och tittade på Desperate Housewives. En efterlängtad comeback! Skönt att jag kan vila upp mig nu innan det är dags för skolan i tre dagar.

Just nu ber jag till högre makter att både jag och R har blivit friska till Thailandsresan nästa vecka! R har blivit riktigt sjuk och det vore en mardröm att dra iväg om vi har feber. Men men, det blir svårt att stoppa oss nu.

Igår när jag kände mig som krassligast och skulle sova så satte jag på en Cd-bok. Jag har inte testat det förut men hade nu lånat hem några som jag tänkte lyssna på när jag flyger till Bangkok. Hur som helst så insåg jag att det blir för jobbigt att släpa med dem dit så jag satte igång en nu. Jag lyssnade på "Vad gör alla superokända människor hela dagarna" med Fredrik Lindström. Gud vad mysigt det var! Låg i mörkret och skrattade! Det kändes som att den var skriven direkt till mig. Blev så tagen att jag nästan var tvungen att kliva upp och ringa någon och berätta att han skrivit en bok som träffade mitt i prick! Det gjorde jag dock inte ...

image117
bokrecension.se

Helg

Söndag och jag mår skit. Har fått mer förkylning med hosta och täppt i näsan. Inge kul! Speciellt när Thailandsersan närmar sig. Igår var jag och mormor och fikade på stan. Inhandlade också massa fina, höstiga strumpbyxor. Gråa och vita. Passar jättefint nu när det är höst! Hon var helt exalterad av att åka BMWn så jag skjutsade runt henne lite i stan. Mormor och jag på cruising! Lilla mormor ...

På kvällen åkte jag till Frida och satt och surrade. Det var jättemysigt. Hon drack några öl men jag nöjde mig med en annanas och lite exotiskt te.

Orkar inte göra så mycket idag men känner mig för rastlös för att bara ligga hemma och slöa så jag, Frida och Tea ska åka och sätta oss på ett café och dricka en god latte och någon god macka.

Imorgon kommer R hem. Ska bli jättekul! Kramkalas ;)


Min "utflykt" gick för övrigt skitbra! Jag hoppas det blir en till "utflykt" inom kort. Hehe!


Ha det bra alla underbara människor där ute!


Goood middag!

Gjorde världens godaste middag här om dagen: hemmagjorda chicken nuggets! Snabbt, enkelt och gott!

De blir underbart goda och är inte speciellt onyttiga. Man skär en kycklingfilé i mindre bitar och sedan vänder man de i sesamfrön. Stek ca sju minuter på varje sida och sedan är det klart. Till det åt jag bulgur med sultanrussin i och grönsaker samt sweet´n´sour sås. Rekomenderas starkt!

Har ni tänkt på vad tidigt det blir mörkt nu? Klockan är 20:00 och det är bäcksvart ute. Jag lär väl känna på tröttheten att jag blir ännu mer trött nu när mörkret återvänder men det gör mig inte så mycket. Har länge tänkt testa ljusterapi och i år får det banne mig vara dags. Tror det kan göra underverk för humöret.

image115

Jag fick en liten bonus av min lärare idag för att jag fått vänta på något hon skulle skicka med posten till mig. Hon skicka med en bok som heter "Människor påverkar varandra". Om vänner och word-of-mouth i PR och Kommunikation. Det var verkligen gulligt av henne! Tänkte börja läsa den ikväll
image116

Höst

Det känns verkligen att det är höst ute nu men det är så mysigt! Jag gillar hösten. De vackra färgerna på träden, att få krypa in i stora kläder och framför allt: att få tända ljus! Det finns inget mysigare än ljus. De skapar en sån värme, ett lugn och lite kärlek. Jag var ute och promenerade en timme igår kväll och en timme idag på förmiddagen. Jag älskar att promenera på höstkvällar!

Imorgon ska jag åka på en liten utflykt över dagen alldeles själv. Jag får köra min kära väns snygga, svarta BMW vilket gör bilturen till ett sant nöje. Jag hoppas det går bra och att mitt uppdrag lyckas! *hålla tummarna*

Vad som händer till helgen vet jag inte riktigt än. Borde börja plugga lite för kursen som börjar framöver men det känns som att jag kan göra det till veckan. En helg är trots allt en helg även om man är ledig hela tiden. Funderar på att baka något gott bröd och röja upp lite här hemma. Roligare än att plugga varje fall. 

 image113
www.fridasgard.se

Åh nej!

Nog för att jag visste att vi ska åka till Thailand i regnperioden men inte att vi skulle åka i den värsta regnperioden. September-oktober är värst och det är exakt då vi kommer vara där. Läste precis i en bok, som handlade om vardagsjuridik, om en familj som åkt 29 sep-11 oktober. De hade fått en hel dag och två eftermiddagar med sol. Resten hade det spöregnat. De hade inte ens kunnat bada. Tänk om det blir så nu? De flesta säger att det kommer spöregn och så över det ner i en timme sen är det sol resten av dagen och det är helt ok. Regnar det mestadels och är mulet så blir jag så otroligt jävla besviken. Vill ju inte behöva hoppa in i ett solarium på arlanda direkt.

Jobbade idag och det gick bra. Skönt att tjäna lite pengar! F kom över på kvällen och vi tittade gå le grande finale av Top model. Har inte följt det så noga men det var ok att titta på. Kan fortfarande inte komma över hur mycket konstiga och dumma människor som finns ute i världen.

Imorgon blir det en timmes promenad och äntligen börjar pilates efter sommaruppehållet. Min kropp har aldrig mått så bra som när jag kör pilates. Wonderful!

image111
Snälla regn, håll dig borta när jag är i Thailand!

It goes like this ...

OK, confession time. De som känner mig vet hur det lägger till och hur mycket jag vill.

Jag vill ha ett Svenssonliv. Ett hederligt, gammalt Svenssonliv. Jag vill träffa Mannen med stort M, jag vill gifta mig och skaffa barn. Det kliar i kroppen och jag känner mig en smula desperat. Kanske letar jag så mycket att jag glömmer leva i nuet. Gräset är alltid grönare ...

Kanske har jag romantierat kärlek? Jag vet inte riktigt hur det är att vara riktigt kär. Tror jag ...
Jag förväntar mig att om jag träffar en man som är "rätt" så ska det fullkomligt spruta ut känslor, gnistra och slå bakut. Det ska killas i hela magen och jag ska rodna när jag prata med honom. Något sådant har jag inte riktigt upplevt. Tror jag ...

Det här med känslor är inte så lätt alla gånger. Antingen sårar man någon eller så blir man sårad. Det har blivit dåligt hur jag än gjort. Det har liksom inte riktigt blivit rätt hittills. Jag ÄLSKAR att höra när kompisar träffat killar och får höra fina historier om hur galet kär de är. Då lever hoppet kvar lite längre. Kanske även jag ...

- Men herregud Jeanette, du är ju bara 24 år. Du har ju hela livet framför dig! Kila inte stadigt ännu, lev livet!
Ja visst, det ligger något i det. Visst hade jag kunna levat livet och bara slappna av. Om jag bara visste att det skulle lösa sig. Allting löser sig väl alltid? ...

Innerst inne tror jag att saker händer av en anlednig och att när jag är redo så händer det. Kanske har jag fortfarande saker hos mig själv som jag måste ta tag i först. 

Jag fortsätter att snegla avundsamt på de lyckliga paren runt omkring mig tills det är min tur. Det är trots allt väldigt skönt att vara singel trots allt gnäll! Ingen som snarkar i sängen brevid, inget kompromissande behövs, ingen som klagar på hur många nya par skor jag köpt (förutom pappa då) Inte behöva ta hänsyn och att kunna göra vad jag vill. Ibland när kompisarna klagar över hur less de är på sina sambos och hur gärna de skulle vilja vara singel så känns det extra extra bra.

Jag trivs ju faktiskt med att vara Jeanette och i mitt eget sällskap

Jag drömmer mig bort ... Inte länge kvar!

image107
image108image109image110

Tea for two

Jag hittade, för några månader sedan, världens sötaste tekannor. Färgen är perfekt och idén ännu bättre!
Man bjuder över en kompis på te och serverar denna till han/henne

image105

image106

Et Voila, en kopp och en minikanna! Det är så perfekt det kan bli! Alla får varsin kanna och en kopp. Desvärre fanns det bara tcå exemplar kvar av denna lilla skönhet så jag får bara bjuda över en kompis i taget.

Sjuk

Jag känner mig så himla risig idag. Har haft lite feber och är så otroligt trött. Skulle egentligen på 30 årsfest ikväll men blev tvungen att avboka det. Hade sett fram emot att gå men jag orkar knappt ta mig ur huset så det är ingen bra idé.

Åkte en snabbis på affären för att införskaffa lite mat och diverse tröstsaker. Var helt slut när jag kom hem. Köpte en god sallad och gott sesambröd till. 

  

Jag kan också rekomendera Ramlösas granatäpple. Den är jättegod! Lagomt med smak och inte sådär sliskig och stark som andra kan vara. När man är lite sjuk måste man ju definitivt ha lite tidningar att gotta sig med. En sak som jag stör mig på med ELLE är all reklam som är där i. Räknade reklamsidorna och kom upp i 160 stycken helsidor. Det är ju sjukt! När reklamen kommer på varannan sidan har det fan gått för långt.

Jag gillar skor och det har jag alltid gjort. Mitt senaste fynd är ett par snygga stövlar som gick loss på endast 500 kr. Annars fungerar alltid mina svart/vita och combatsen. Igår fick jag ett par sockar som farmor stickat till mig. De värmer perfekt nu när jag är lite trött och frusen. Tack farmor!
  

Thailand - here I come

Nu var det verkligen länge sedan jag skrev! Kommer perioder där jag inte ens orkar ta tag i bloggen. Andra uppdaterar så flitigt, hur orkar de? Hur som helst har jag haft en härlig period bakom mig! Har hittat på massor av utflykter med R. Vi har åkt med MS/Medvind, Ådalen III, Varit i Övik och spelat golf, Varit i Sundsvall på SPA och massa annat. Hur skönt som helst! Snart kommer jag göra den formodligen bästa resan so far! Jag har blivit bjuden på en resa till Thailand! 

Inom en snar framtid åker vi och blir borta i 12 dagar. Först blir "One night in Bankgkok" med massa galen shopping och boende på fyrastjärnigt hotell. Det är för övrigt Bangkoks högsta hotell! Massa vånigar upp kommer vi att bo så utsikten är nog inte fy skam! Resten av tiden blir i Krabi med besök på Phi phi islands, laguner, varma källor och fina stränder. Kommer bli helt underbart skönt! Tyvärr är det regnperiod där nu men jag har förstått att det inte borde spela allt för stor roll! Fingers crossed! Eftersom jag inte behöver betala något för resan så kan jag lägga mer på shoppingen!! Underbart! Ska packa ner minimalt med kläder i väskan så att jag kan ta med desto mer hem.


Hotellet i Bangkok (www.baiyokehotel.com)
image92

image93

image94

Hotellet i Krabi
image95image96

image97

RSS 2.0